Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena d’esportistes i clubs de la ciutat són reconeguts amb els premis Rubeo d’Or Aquest divendres, La Sala ha acollit la segona edició de la gala La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or que, entre d’altres, ha homenatjat la waterpolista Bea Ortiz https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una cinquantena d’esportistes i clubs de la ciutat són reconeguts amb els premis Rubeo d’Or

Aquest divendres, La Sala ha acollit la segona edició de la gala La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or que, entre d’altres, ha homenatjat la waterpolista Bea Ortiz

L'alcaldessa i els regidors, amb els guardonats (foto: Ajuntament - Localpres).
L'alcaldessa i els regidors, amb els guardonats (foto: Ajuntament - Localpres)

Per segon any consecutiu, Rubí ha tornat a posar en valor la feina que desenvolupen els clubs esportius i els atletes de la ciutat en el marc d’una nova gala de La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or, que ha tingut lloc aquest divendres al vespre al Teatre Municipal La Sala. Una cinquantena d’esportistes ─alguns a títol individual i d’altres com a integrants d’un equip─ han estat distingits amb aquests guardons, que reconeixen el seu paper en les diferents competicions federades durant la temporada 2018-2019, ja sigui en l’àmbit de l’esport de base o en el professional.

La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or, que es va recuperar l’any passat després d’un parèntesi de 13 anys, pretén reconèixer els èxits esportius dels i les esportistes de la ciutat aconseguits en diferents competicions. Però, com ha explicat l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez en el seu discurs, “aquesta celebració és molt més que lliurar un trofeu, és un agraïment que va més enllà dels èxits esportius, perquè l’esport és molt més que un resultat”. I és que, segons ha comentat la màxima representant del Consistori, “l’esport és competir i intentar guanyar, sí, però també és passar-ho bé, fer amistats, aprendre i millorar... És il·lusió, és afrontar reptes i objectius. I tot això s’aconsegueix a base d’esforç i constància”. Uns valors que, aquest divendres, s’han posat de manifest: “L’esport és una manera de viure la vida, de créixer i formar-se com a persona. I això és el que aplaudim avui: reconeixem el foment d’un valors que són importants per a la societat, que són importants per a Rubí”.

L’alcaldessa també ha tingut paraules d’agraïment per “totes aquelles persones que, d’una manera o d’una altra, formen part d’aquesta gran família que és l’esport rubinenc”, des de monitors/es, entrenadors/es i preparadors/es fins a delegats/des, conserges, membres de les juntes i de les AMPES, tresorers, directius i administratius, entre d’altres.

Una cinquantena d’homenatjats
En el marc de La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or s’han distingit una cinquantena d’esportistes i clubs.

En la categoria d’equips, les entitats guardonades han estat el CE Olímpic Can Fatjó, el CF Juventud 25 de Septiembre, la Unió Esportiva Rubí, el CEB Sant Jordi, el Club Esportiu Horitzó, el Club Esportiu Futbol Sala, la Unió Petanca Les Torres-Rubí, el Club Petanca Vallès, el Club Petanca Santa Rosa, el Regina Carmeli, el CE Maristes Rubí Futbol Sala i l’HCR Cent Patins.

També s’ha posat en valor la tasca que han realitzat l’Esportiu Rubí Futbol Sala, l’Escola Maristes de Rubí i el Club Escola Futbol Can Mir en el marc del programa En volem cinc, vinculat als Jocs Esportius Escolars. Es tracta d’un projecte que incentiva els infants i joves a tenir una actitud esportiva i a no preocupar-se únicament de guanyar partits, ja que una bona part de la puntuació final obtinguda durant la temporada depèn d’aspectes com el respecte de cada equip cap als tutors i tutores de joc ─àrbitres─ i les seves decisions, l’actitud pedagògica dels entrenadors i entrenadores i el comportament de la grada, entre d’altres. En aquesta categoria, també s’ha lloat la implicació i dedicació d’Andrés Santos en l’esport base de Rubí.

La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or també ha reconegut diversos esportistes a títol individual, alguns dels quals han participat en fases finals de campionats d’Espanya, d’Europa, mundials i/o Jocs Olímpics. Són Elena Ruiz, Ariadna Ruiz, David de Requesens, Arlet Oliveras i Ricard Valenzuela (Club Natació Rubí); Judit Pareja, Andrea Sehuk, Sergio Medina i David Coronas (HCR Cent Patins); Joan Ramon, Núria Ramon, Thaïs Martínez, Míriam Granell, Unai Flores, Sílvia Boix i Marta Moreno (Taekwondo Balmes); Juan A. Segarra (Unió Atlètica Rubí); Fernando Garrocho (Club Natació Rubí); Ignasi Melo i Francisco Aragón (Unió Atlètica Rubí); i Daniel Gonzalo (Centre Excursionista de Rubí).

També han estat guardonats en aquesta categoria diversos esportistes que actualment militen en clubs de fora del municipi i que han aconseguit importants èxits esportius: la waterpolista Bea Ortiz (Club Natació Sabadell); el jugador de bàsquet Sergi Martínez, que ha debutat recentment a l’ACB (FC Barcelona); Sergi Alegre (campió d’Àsìa amb la selecció de futbol de Qatar); Jan Badia (Cornellà Atletisme); Ferran Merino i Iker Gómez (Agrupació Atlètica Catalunya); Claudia Aguado (CPA Ripollet); Ricard Castro (Handbol Sant Martí Adrianenc); Irina Ruiz (Pole Sport), el boxejador Francisco Valderrama; Adrià Martínez (Tir al plat Mollet); Mireia Pons (Skyrunning); i Adrià Navajón (FC Barcelona).

Paral·lelament, s’ha premiat el RCD Espanyol, l’Associació de veterans del Club Joventut Badalona i els veterans del FC Barcelona en agraïment per la seva col·laboració amb l’esport de la ciutat.

Els Rubeo d’Or també han destacat la trajectòria esportiva de l’exjugadora de bàsquet Lídia Gracia i del membre de l’staff tècnic abans del RCD Espanyol i ara del CF Liverpool Francisco Espinar “Kiko”; així com quatre figures més que han dedicat la seva vida a l’esport rubinenc: José Martínez, José Urtiaga, Trinidad García i Armand Estella. A títol pòstum, també ha rebut un sentit homenatge Toni López, en reconeixement a la seva trajectòria esportiva i la seva tasca vinculada a l’esport base.

Els rubinencs Víctor Sánchez Mata, jugador del RCD Espanyol, i Bea Ortiz Muñoz, waterpolista del Club Natació Sabadell, han acompanyat l’alcaldessa, el regidor d’Esports, Juan López Núñez, i la regidora responsable del Pla de Promoció de l’Esport Femení, Marta Oliva, en el lliurament d’alguns d’aquests guardons.

La gala, que ha estat conduïda novament pel periodista esportiu Bernat Soler, ha comptat amb l’actuació de la companyia Brodas Bros. Durant la cerimònia, l’Ajuntament ha presentat el nou segell de Rubí Esport, una R que simbolitza un atleta en l’arrencada d’una cursa. Un cop finalitzada la gala, els i les assistents han pogut gaudir d’una recepció a El Celler.

Cap de setmana esportiu
La Nit de l’Esport Premis Rubeo d’Or continuarà el cap de setmana, gràcies a la celebració de dues importants cites esportives.

D’una banda, aquest dissabte es disputarà el Torneig de veterans de l’Olímpic de Can Fatjó, on hi participaran els equips de veterans dels clubs de Rubí. L’any passat, aquest esdeveniment va comptar amb la presència del Betis Balompié i, enguany, l’equip convidat són els veterans del Reial Club Esportiu Espanyol.

I, de l’altra, diumenge el CEB Sant Jordi se sumarà a les activitats vinculades a La Nit de l’Esport, coincidint amb la celebració dels seus 60 anys d’història. La competició comptarà amb la participació del Joventut de Badalona i del Futbol Club Barcelona.