Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un taller mostra com Google obté dades de les persones a través de les seves cerques L’activitat, adreçada a persones majors de 55 anys, tindrà lloc aquest dissabte al Celler en el marc de l’exposició “Immersos en les dades” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un taller mostra com Google obté dades de les persones a través de les seves cerques

L’activitat, adreçada a persones majors de 55 anys, tindrà lloc aquest dissabte al Celler en el marc de l’exposició “Immersos en les dades”

Google coneix les persones a través de les seves cerques.
Google coneix les persones a través de les seves cerques

En el marc de l’exposició Immersos en les dades, el Celler acollirà aquest dissabte a les 18 h l’activitat (Re)cerques a Google a estudi. Es tracta d’una visita a la mostra i d’un taller experimental que simula de forma simplificada com Google ens pot arribar a conèixer a través de les nostres cerques. L’activitat s’adreça a persones majors de 55 anys i és gratuïta. El dissabte 8 d’octubre, se’n farà una segona edició també a les 18 h.

L’exposició Immersos en les dades és una adaptació itinerant de la mostra Big Bang Data del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) que ha recalat al Celler de Rubí gràcies a la col·laboració entre aquesta institució, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament.

A través de diversos materials, Immersos en les dades proposa a l’espectador una reflexió sobre la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l’era digital. La mostra explora l’emergència de la base de dades com a marc de pensament cultural i polític i els efectes de la dadificació al món, un fenomen que situa al mateix nivell de rellevància que l’arribada de l’electricitat al segle XIX. L’exposició s’estructura en cinc àmbits temàtics: El pes del núvol. Geografies emergents de les dades; El batec del món. Què és la dadificació; Què penses, què fas, què sents. La producció social de les dades; Som dades. De la quantificació a la mercantilització del jo; i Dades per al bé comú. Cap a una cultura crítica i participativa. A més, incorpora un espai de documentació i un altre per a activitats educatives. Tot plegat conforma un recorregut interactiu dissenyat perquè el públic prengui consciència de tota la informació que es genera al món i del cost que comporta.

Immersos en les dades es podrà visitar a la sala Cèsar Martinell fins al 30 d’octubre.