Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un recull de relats de l’escriptor Manuel de Pedrolo serà el protagonista del 6è Dictat Solidari L’activitat tindrà lloc el proper dimarts 22 de maig a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un recull de relats de l’escriptor Manuel de Pedrolo serà el protagonista del 6è Dictat Solidari

L’activitat tindrà lloc el proper dimarts 22 de maig a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

En aquesta ocasió, i coincidint amb el centenari del seu naixement, s’ha escollit una obra de Manuel de Pedrolo per fer el dictat.
En aquesta ocasió, i coincidint amb el centenari del seu naixement, s’ha escollit una obra de Manuel de Pedrolo per fer el dictat

El proper dimarts 22 de maig, a les 19 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà la 6a edició del Dictat Solidari, organitzat pel Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn. L’activitat, oberta a tota la ciutadania, consistirà en la lectura d’un fragment d’Infant dels grans, de Manuel de Pedrolo.

Coincidint amb el centenari del seu naixement, l’editorial Comanegra ha publicat aquest recull de relats, en què Pedrolo parla de les vivències que va tenir en relació a la creixença de la seva filla Adelais.

L’encarregada de llegir el text serà Montse Flores, professora de llengua i literatura catalanes de l’INS Duc de Montblanc. Un cop realitzat el dictat, els assistents podran corregir-lo de forma immediata amb l’ajut del Servei Local de Català, que incidirà en aquelles qüestions que puguin presentar més dificultats.

Paral·lelament, el Dictat Solidari també es podrà fer a les escoles el mateix dia 22 al matí, a partir d’una gravació que penjarà Ràdio Rubí al seu web. En aquest cas, el text que es llegirà serà un altre fragment de la mateixa obra de Pedrolo.

Iniciativa solidària
Coincidint amb el dictat, els organitzadors conviden els participants a portar aliments de primera necessitat, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. Es demanen especialment productes envasats, com ara llegums cuits o tomàquet fregit, a més de llet, oli i farina.

L’any passat, una seixantena de persones van assistir al Dictat Solidari, en aquella ocasió centrat en l’obra de Prudenci Bertrana Proses bàrbares. La solidaritat dels participants va permetre recollir 145 quilos d’aliments.

Fitxers relacionats