Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un miler d’alumnes de secundària participen en una campanya per fomentar el reciclatge a la ciutat Gràcies a l’escape room "Malson entre la brossa", els nois i noies se sensibilitzen sobre la problemàtica ambiental que causa la generació incessant de residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un miler d’alumnes de secundària participen en una campanya per fomentar el reciclatge a la ciutat

Gràcies a l’escape room "Malson entre la brossa", els nois i noies se sensibilitzen sobre la problemàtica ambiental que causa la generació incessant de residus

Alumnes de secundària participant en l’activitat virtual (foto: Ajuntament de Rubí).
Alumnes de secundària participant en l’activitat virtual (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha engegat una campanya per fomentar el reciclatge adreçada a joves de la ciutat. La iniciativa, que està subvencionada per Ecomebes i Ecovidrio, utilitza com a fil conductor l’escape room “Malson entre la brossa”, creat pel Servei Educatiu de Residus del Consistori.

Vuit instituts de la ciutat ja han confirmat la seva participació en aquesta activitat. Es tracta de l’INS Duc de Montblanc, l’INS La Serreta, l’INS L’Estatut, l’INS Torrent dels Alous, el Regina Carmeli, l’Escola Ribas, el Col·legi Balmes i l’Escola Montserrat. Un miler d’alumnes d’aquests centres participaran en aquesta proposta, que s’ha iniciat aquest dilluns i que s’allargarà fins a la darrera setmana de novembre, just després de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Durant una hora i mitja, l'alumnat realitza l’escape room virtual “Malson entre la brossa” i fa una petita gamificació final que permet analitzar i aprofundir en els continguts treballats durant el joc d'escapament i consolidar els aprenentatges. 

Amb aquesta activitat virtual ambientada a la nostra ciutat, els i les alumnes acompanyen el Pau, l’Ona i l’Aran ─els protagonistes de l’escape room─ pels carrers de Rubí i els ajuden a resoldre diferents enigmes que exemplifiquen i sensibilitzen sobre la problemàtica ambiental que causa la generació incessant de residus.

L'objectiu que persegueix aquest joc d'escapament és donar a conèixer a l’alumnat com se seleccionen correctament els residus (l’activitat se centra en aquells residus que majoritàriament generen els joves); què passa amb els residus un cop són llençats al contenidor del carrer; quins són els serveis de la ciutat que faciliten el reciclatge: Telèfon Verd, contenidors del carrer, la Deixalleria, etc.; i els beneficis ambientals de seleccionar correctament els residus.

El joc té diferents nivells de dificultat segons l'edat de l'alumnat que realitza l’activitat: inicial (de 10 a 13 anys), avançat (de 14 a 17 anys) i expert (+ de 18 anys).

El joc està disponible en línia per a qualsevol persona que vulgui jugar-hi.

Objectius de Desenvolupament sostenible