Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Últims dies per sol·licitar els ajuts a l’IBI El termini per sol·licitar els ajuts a pagar l’Impost de Béns Immobles (IBI) acaba aquest divendres 29 de juliol. La petició s’ha de fer a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Últims dies per sol·licitar els ajuts a l’IBI

El termini per sol·licitar els ajuts a pagar l’Impost de Béns Immobles (IBI) acaba aquest divendres 29 de juliol. La petició s’ha de fer a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre

Aquest divendres acaba el termini per sol·licitar els ajuts.
Aquest divendres acaba el termini per sol·licitar els ajuts

Els rubinecns interessats en optar a la línia d’ajuts per fer front a l’IBI tenen temps fins aquest divendres per fer efectiva la petició. La gestió s’ha de fer a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del centre.

Aquest any es manté la universalitat dels ajuts que es va implantar el 2015. Així, no cal formar part de cap col·lectiu específic ─persones grans, aturats, famílies monoparentals o nombroses, etc.─ per poder-hi accedir. A més, s’hi han introduït alguns canvis per intentar arribar a un major nombre de rubinencs, com ara el fet que es pot optar als ajuts malgrat constar com a propietari d’una altra finca, sempre que aquesta hagi estat adquirida per herència familiar de primer grau i les persones que hi visquin també siguin familiars de primer grau. També s’han establert diferents trams d’ingressos a l’hora d’atorgar les ajudes, amb l’objectiu d’abastar un major nombre de beneficiaris.

Els ajuts preveuen sufragar fins al 50% del rebut de l’IBI i fins a un límit de 250 euros. Per accedir-hi cal complir els següents requisits:

  • Estar empadronat a la ciutat, a l’habitatge per al qual se sol·licita l’ajuda, amb una antiguitat mínima d’un any.
  • Estar obligat al pagament de l’IBI per un únic immoble a Rubí, que ha de ser l’habitatge habitual. Es considera que una plaça d’aparcament i un traster formen part de l’habitatge habitual sempre que no superin els 12.000 euros de valor cadastral en el cas de l’aparcament i els 15.000 euros si també s’inclou el traster.
  • Les bases d’aquest any permeten tenir altres propietats urbanes sempre que la propietat hagi estat adquirida a través d’una herència familiar de primer grau i els residents siguin també familiars de primer grau.
  • Si s’és propietari de finques rústiques, la suma dels valors cadastrals de totes elles no pot superar els 5.000 euros.
  • Per optar a les ajudes, també s’ha d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Rubí, Hisenda i la Seguretat Social.
  • Els límits de renda per a l’any 2016 oscil·len entre els 12.748,37 euros en el cas de famílies amb un únic membre i els 22.309,64 euros per a les famílies amb 7 o més membres.
  • En el cas que hi hagi alguna persona amb discapacitat al nucli familiar, aquest barem s’incrementa en un 10%.
  • Les famílies monoparentals també gaudeixen d’un increment del 10%.
  • Quan es tinguin càrregues hipotecàries o de lloguer, aquest barem s’incrementa en 2.000 euros en el tram que li correspongui.

L’any passat es van atorgar ajudes per valor de 91.644 euros. Un total de 548 famílies es van poder acollir a algun tipus de rebaixa de l’IBI.