Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze farmàcies de Rubí se sumen a la campanya "Sigues una mà amiga" de la Fundació Oncolliga Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Mama, l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, han visitat una de les farmàcies participants en la iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Tretze farmàcies de Rubí se sumen a la campanya "Sigues una mà amiga" de la Fundació Oncolliga

Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Mama, l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, han visitat una de les farmàcies participants en la iniciativa

L’alcaldesa, acompanyada de la regidora de Salut, la responsable de la Farmàcia Anna Mas i la presidenta de la junta de l’Oncolliga de Rubí (Foto: Ajuntament/Localpres).
L’alcaldesa, acompanyada de la regidora de Salut, la responsable de la Farmàcia Anna Mas i la presidenta de la junta de l’Oncolliga de Rubí (Foto: Ajuntament/Localpres)

Aquest dilluns, 19 d'octubre, es commemora el Dia Internacional del Càncer de Mama. Coincidint amb aquesta jornada, l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, han visitat una de les tretze farmàcies de Rubí que col·laboren a la campanya solidària Sigues una mà amiga, impulsada per la Fundació Oncolliga. Es tracta d'una iniciativa de prevenció, difusió i recaptació que convida tothom, sigui dona o home, a fer-se una exploració de les mames.

 

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha posat l’accent en la importància de la detecció precoç i ha recordat que els homes també han d’estar alerta “cal sensibilitzar a les dones sobre aquesta afectació i la importància de les proves de detecció però també als homes. Són un percentatge molt minoritari però existeix. Per això, tots, homes i dones hem de ser conscients de la importància de la previsió”.

 

Des del passat divendres 16 d'octubre i fins al dia 25, un centenar de farmàcies donen suport a la campanya difonent-la entre la seva clientela. A Rubí en són tretze: Jorge Alberto Grimau Cendra, Marta Lozano Caballero, Gloria Orenga Castells, Antoni Montserrat Olivella, Esther Oriol Rocafiguera, Anna Mas Capdet, Anna Xapelli Mias, Elisabet March Vila, Ma Roser Moscardo Martinez, Montserrat Condal Elies, Glòria Piera Serra, Montserrat Sansi Ponsico i Anna Cuyas Artigues. A més, la iniciativa compta amb la col·laboració de més de 150 persones voluntàries, de l'equip absolut de natació artística del Club Natació Sabadell –imatge d'Oncolliga– i de la Fundació Club Natació Sabadell.

A banda de sensibilitzar sobre la detecció precoç del càncer de mama, Sigues una mà amiga també vol recaptar diners perquè a la tasca de suport a les persones amb càncer i les seves famílies que desenvolupa Oncolliga. Amb aquest objectiu, l'entitat ha posat a la venda la polsera #socunamaamiga per 2 euros.

 

La importància de la detecció precoç

La detecció precoç del càncer de mama pot determinar l’evolució de la malaltia. Així ho demostra el fet que la implementació de programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics, s’hagin traduït en un increment de la supervivència de les persones afectades, que se situa ara en el 89,2% als cinc anys del diagnòstic.

La campanya de la Fundació Oncolliga d'enguany incideix en aquest aspecte i en la importància que també els homes adquireixin l'hàbits d'explorar-se. I és que el càncer de mama masculí representa un 2% dels casos diagnosticats-

El tractament del càncer avui en dia no es considera limitat a la cirurgia, quimioteràpia o radioteràpia. Els estudis mostren que els aspectes psicològics i socials d’aquesta malaltia milloren el benestar i la qualitat de vida de la persona amb càncer i del seu entorn. Per això la Fundació Oncolliga ofereix suport psicosocial mitjançant diferents serveis, com ara tallers virtuals per a persones amb càncer, familiars i persones cuidadores.