Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres escoles de Rubí participen al programa ‘Emprenedoria a l’escola’ L’alcaldessa Ana María Martinez ha visitat aquest cap de setmana els punts de venda de les cooperatives que l’alumnat ha treballat durant tot el curs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Tres escoles de Rubí participen al programa ‘Emprenedoria a l’escola’

L’alcaldessa Ana María Martinez ha visitat aquest cap de setmana els punts de venda de les cooperatives que l’alumnat ha treballat durant tot el curs

L’alcaldessa acompanyada de la regidora de Serveis a les Persones en una de les parades del Mercat d’Artesania (foto: Localpres).
L’alcaldessa acompanyada de la regidora de Serveis a les Persones en una de les parades del Mercat d’Artesania (foto: Localpres)

Rubí participa del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (Cueme) des de fa quatre anys. El Pau Casals va ser la primera escola en apuntar-s’hi el curs 2013-2014, el curs passat s’hi va afegir el Teresa Altet i aquest curs s’hi ha incorporat també el Montessori. A través d’aquest programa, la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis que hi participen, proposa que l’alumnat de 5è de primària desenvolupi una cooperativa. Durant el curs, els nois i noies s’encarreguen d’idear, constituir i gestionar la seva empresa. Aquest procés, tutelat pels seus professors, inclou els tràmits de creació de l’empresa, l’elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i la venda en un mercat local que en el cas de Rubí ha estat el Mercat d’Artesania d’aquest dissabte.

El procés permet treballar de manera transversal elements curriculars com ara la llengua, les matemàtiques o la plàstica i de manera especial la capacitat d’emprenedoria. “Han après a ser emprenedors: a tenir l’habilitat de transformar les idees en accions. I això els servirà per a la resta de la seva vida. Rubí necessita persones emprenedores, siguin o no empresaris. Persones compromeses amb les seves idees, capacitades per assumir i valorar riscos,  que puguin treballar en equip i comunicar-se de manera eficient amb els altres”, creu l’alcaldessa Ana Maria Martínez que ha visitat aquest dissabte els punts de venda dels productes de les set cooperatives que s'han ideat durant aquest curs escolar.

El procés de creació de les cooperatives ha comptat també amb la participació de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) que ha fet xerrades als centres per explicar la part de tràmits i legalització de les empreses.