Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna “El documental del mes” amb la projecció de la pel·lícula “El visionari” El cicle, que arrenca aquest divendres, es trasllada temporalment a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Torna “El documental del mes” amb la projecció de la pel·lícula “El visionari”

El cicle, que arrenca aquest divendres, es trasllada temporalment a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Martin Armstrong en un moment del documental.
Martin Armstrong en un moment del documental

El cicle El documental del mes encetarà una nova temporada aquest divendres 25 de setembre amb el passi de la pel·lícula El visionari. L’home que preveia l’economia mundial. Totes les projeccions programades fins a finals d’any tindran lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, que es convertirà en l’emplaçament provisional d’aquesta activitat com a conseqüència de les obres de millora que s’han de fer properament a El Celler.

El visionari. L’home que preveia l’economia mundial és una producció alemanya de l’any 2014 dirigida per Marcus Vetter. El documental recull la història de Martin Armstrong, un consultor de finances que, durant els anys 80, va dissenyar un model de predicció de l’economia mundial basat en el número pi. La seva reputació mundial va fer que els banquers més poderosos de Nova York el convidessin a formar part del seu grup amb l’objectiu de manipular les tendències dels mercats.

A finals dels 90, l’FBI va acusar Armstrong d’haver estafat 3.000 milions de dòlars i el consultor es va passar set anys a la presó. El documental es planteja si, amb aquesta actuació, es va voler evitar que fes públic l’esquema piramidal que ha regit el deute mundial durant dècades.

La projecció d’El visionari. L’home que preveia l’economia mundial arribarà a Rubí en un moment de màxima actualitat. I és que Martin Armstrong va predir fa anys que l’1 d’octubre de 2015 hi hauria una crisi del deute que trasbalsaria l’economia mundial.

Els interessats a aprofundir en aquesta història tenen una cita el proper divendres a les 19 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. La pel·lícula es projectarà en versió original subtitulada en català. L’entrada és gratuïta.

“El documental del mes”
El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat avalada per diversos premis i altres reconeixements internacionals.