Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tiana es fixa en la feina desenvolupada per Rubí en l’àmbit de la infància Representants municipals d’aquesta població s’han reunit amb la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, per conèixer el procés d’elaboració del Pla d’atenció a la infància i l’adolescència https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tiana es fixa en la feina desenvolupada per Rubí en l’àmbit de la infància

Representants municipals d’aquesta població s’han reunit amb la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, per conèixer el procés d’elaboració del Pla d’atenció a la infància i l’adolescència

Les representants de Tiana, amb la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i la cap de l’Àmbit de Polítiques de Ciutadania (foto: Localpres).
Les representants de Tiana, amb la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i la cap de l’Àmbit de Polítiques de Ciutadania (foto: Localpres)

Representants de l’Ajuntament de Tiana (Maresme) han visitat aquest dimarts la ciutat per conèixer de primera mà l’experiència del consistori rubinenc en l’àmbit de la infància. Totes dues administracions han iniciat recentment el procés de reconeixement dels seus respectius municipis com a Ciutats Amigues de la Infància per part d’UNICEF i estan treballant en l’elaboració d’un Pla local d’atenció a la infància que doni resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu.

La feina acumulada durant anys en matèria de participació infantil va ser determinant perquè Tiana es fixés en l’exemple de Rubí, tal com ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García: “El nostre Consell dels Infants té 15 anys d’història, és el segon més antic de Catalunya després del de Sant Feliu de Llobregat, i representa un espai de participació plenament consolidat”. La responsable municipal ha recordat, a més, que “durant aquest mandat, l’Ajuntament ha situat la infància com un col·lectiu absolutament prioritari, tal com demostra el treball que estem fent per disposar d’un Pla d’atenció a la infància i l’adolescència que abordi de manera integral tots els temes que afecten aquest conjunt de la població”.

Tiana compta amb el seu propi Consell dels Infants des de fa quatre anys i també ha creat recentment un òrgan propi per als adolescents. Pel que fa al seu Pla local d’atenció a la infància, tot just es troba en fase de diagnosi i definició del projecte.

Amb la reunió d’aquest dimarts, els dos ajuntaments han tingut oportunitat de compartir les seves respectives experiències, així com informació útil sobre altres entitats i institucions que estan treballant en la mateixa línia.

Apostant per la infància
L’Ajuntament de Rubí treballa actualment en la diagnosi del Pla d’atenció a la infància i l’adolescència, que s’està duent a terme a partir d’entrevistes amb infants, professionals i entitats que treballen amb aquest col·lectiu. Un cop es disposi d’aquest informe sobre la situació de la infància rubinenca, es preveu que al setembre es pugui iniciar l’elaboració de les propostes que han de quedar recollides al pla. Aquest procés es durà a terme amb la participació dels nens i nenes de la ciutat.

D’altra banda, el Ple del consistori rubinenc va aprovar el passat mes de febrer la sol·licitud al Comitè Espanyol de la UNICEF del reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància. L’obtenció d’aquest segell posa de relleu la feina que es fa des dels municipis a favor dels infants i dels seus drets, alhora que promou una xarxa d’intercanvi d’experiències, informació i formació al voltant d’aquesta qüestió.