Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

The Papa’s and the Popo’s posaran la música a la revetlla de Sant Joan Aquest any es recuperen els actes tradicionals de la nit de Sant Joan, entre els quals hi ha el correfoc, la foguera i el fi de festa musical a l’Escardívol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

The Papa’s and the Popo’s posaran la música a la revetlla de Sant Joan

Aquest any es recuperen els actes tradicionals de la nit de Sant Joan, entre els quals hi ha el correfoc, la foguera i el fi de festa musical a l’Escardívol

The Papa’s and the Popo’s actuaran a l’Escardívol (foto cedida).
The Papa’s and the Popo’s actuaran a l’Escardívol (foto cedida)

Rubí celebrarà la tradicional revetlla de Sant Joan aquest dijous amb un programa d’actes que tindrà el seu punt culminant a l’Escardívol, amb l’encesa de la foguera i l’actuació de la banda de versions The Papa’s and the Popo’s.

La celebració s’iniciarà a les 23.30 h a la plaça de Pere Aguilera, on les autoritats municipals rebran la Flama del Canigó i es farà lectura del tradicional manifest sobre la cultura catalana. El foc serà traslladat per la Colla de Diables de Rubí fins a l’Escardívol en el marc del que es coneix com a Vesprada de Sant Joan, una tronada a través dels carrers de Pau Claris, Cadmo i Joaquim Blume. Un cop a l’Escardívol, tindrà lloc l’Escardilarre, un petit correfoc que enllaçarà amb l’encesa de la foguera sobre les 0.15 h.

El gran fi de festa el posarà el concert de The Papa’s and the Popo’s, al mateix Escardívol. La banda, integrada per onze músics, presenta èxits de tots els temps del rock, del punk i de l’ska, sense renunciar als grans temes del moment. Ells mateixos es defineixen com “un tribut a la música de ball, a les matinades, a cridar la lletra d’una cançó amb un got de plàstic a la mà aixecada, desafiant les lleis de la física newtoniana”.

Amb tots aquests actes, es recupera el format habitual de la revetlla, que va quedar alterat per la pandèmia.

Com sempre, les persones que vulguin protegir aparadors, vidres, portes i altres elements durant la tronada i el correfoc, poden recollir el cartró que proporciona gratuïtament l’Ajuntament el dimecres 22 de juny de 10 a 14 h i de 17 a 21 h el vestíbul de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Per tal que aquesta sigui una revetlla segura, Proteció Civil de l'Ajuntament de Rubí recomana, com sempre, seguir tots els consells d'autoprotecció recollits al web municipal.
   

Got reutilitzable

Els bars de la revetlla de Sant Joan, com també passarà per Festa Major, serviran les begudes fredes en gots reutilitzables de 300 ml lliures de bisfenol. Aquests es podran adquirir al preu de 0,5 €, i també es podran aconseguir portagots amb cinta per 1 € i portagots amb pinça per 0,5 €. Els gots es podran netejar en un punt d’autoneteja situat al mateix Escardívol si s’embruten o si es vol canviar de beguda. Un cop s’hagin fet servir, es podran retornar també a l’Escardívol i recuperar-ne l’import sempre que es trobin en bon estat.
    

Buidatge dels aparcaments de l’Escardívol i de Rubí Forma

Amb motiu de la revetlla de Sant Joan i de la posterior Festa Major, els aparcaments lliures de l’Escardívol i de Rubí Forma hauran de buidar-se de vehicles durant uns dies.

En el cas de l’Escardívol, es prohibirà l’estacionament i la parada a la meitat més propera a la caseta d’Esports a partir de les 6 h del dimarts 21 de juny i fins a les 6 h del 4 de juliol. A la banda més pròxima a la rotonda, no es podrà aparcar ni aturar-se des de les 6 h del 24 de juny fins a les 6 h del 4 de juliol.

Quant al Rubí Forma, que serà ocupat per la tradicional fira d’atraccions durant la Festa Major, també hi haurà dues fases de tancament. Aquest dimarts 21 de juny, a partir de les 6 h, es restringirà l’aparcament i la parada a la petita zona de dalt on se situen normalment les parades d’artesania. A la resta del recinte, l’aparcament es limitarà des de les 6 h del 26 de juny. En tots dos casos, es recuperarà la normalitat el 5 de juliol.

Objectius de Desenvolupament sostenible