Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tècnics municipals completen la seva formació sobre accessibilitat Aquest dijous, ha tingut lloc una segona sessió formativa sobre accessibilitat a la via pública i en edificis impartida per l’empresa Ilunion https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tècnics municipals completen la seva formació sobre accessibilitat

Aquest dijous, ha tingut lloc una segona sessió formativa sobre accessibilitat a la via pública i en edificis impartida per l’empresa Ilunion

La sessió ha comptat amb la participació de tècnics municipals i dels regidors Marta García i Juan López.
La sessió ha comptat amb la participació de tècnics municipals i dels regidors Marta García i Juan López

Tècnics municipals, provinents principalment de l’Àrea de Serveis Territorials, han assistit aquest dijous a una sessió formativa sobre accessibilitat impartida per l’empresa Ilunion, vinculada a l’ONCE. Aquesta jornada complementa la que es va celebrar al desembre a càrrec de l’expert Enrique Rovira-Beleta.

La formació ha estat impulsada per l’Ajuntament arran d’una demanda de la Taula d’atenció a la diversitat funcional i s’ha pogut tirar endavant gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya. Amb les dues sessions programades, s’ha volgut facilitar als tècnics municipals tota la informació sobre la legislació referent a accessibilitat de la mà de persones o organitzacions que hi treballen de forma específica.

A la jornada d’aquest dijous, s’ha incidit en la necessitat que qualsevol projecte urbanístic sigui dissenyat amb criteris d’universalitat, és a dir, que sigui confortable per a tota la població. Durant la sessió, s’ha parlat sobre la legislació vigent en matèria d’accessibilitat a nivell estatal i català, s’ha treballat en la resolució de problemes concrets referents tant a la via pública com a edificis, i s’ha abordat l’ús de la tecnologia en l’adaptació d’infraestructures per a persones amb discapacitats visuals o auditives.

La sessió ha comptat amb la participació de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i del regidor d’Obra Pública, Juan López.

Una ciutat més accessible
Atenent a les prioritats del govern municipal per a aquest mandat, al febrer de 2016 es va constituir la Taula d’atenció a la diversitat funcional, integrada per representants dels diferents col·lectius que treballen en aquest àmbit. La seva posada en marxa va coincidir amb l’elaboració d’un Pla estratègic d’atenció a la diversitat funcional que marca el full de ruta per assolir una ciutat més inclusiva i més sensible a la diversitat.

Dins la Taula d’atenció a la diversitat funcional, es impulsar una comissió específica sobre accessibilitat que ha permès articular tot un seguit de propostes de millora, com ara la reubicació dels aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda de l’Escardívol, la senyalització de noves places davant l’Antiga Estació i al carrer Pau Claris, l’ampliació d’horari d’altres reserves i la remodelació del pas rebaixat de la rambleta Joan Miró.

D’altra banda, s’han creat canals de coordinació directa amb els tècnics municipals de Mobilitat i Obra Pública, així com amb la Policia Local. La feina realitzada en el marc d’aquesta comissió també ha permès iniciar els tràmits per contractar un taxi adaptat a la ciutat ─l’objectiu és comptar en un futur amb un mínim de dos vehicles─, així com implantar diverses millores a les instal·lacions municipals del Club Natació Rubí per tal d’adaptar-les a les necessitats de les persones amb diversitat funcional.

També en matèria d’accessibilitat, en els darrers mesos s’han instal·lat gronxadors adaptats per a persones amb diversitat funcional en una desena d’espais de joc infantils, i ja s’està treballant per crear nous parcs accessibles.