Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sortejats els membres de les meses electorals per als comicis locals del proper 24 de maig Aquest mateix dilluns es començaran a notificar les designacions als rubinencs escollits per a ser presidents i vocals durant la jornada electoral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sortejats els membres de les meses electorals per als comicis locals del proper 24 de maig

Aquest mateix dilluns es començaran a notificar les designacions als rubinencs escollits per a ser presidents i vocals durant la jornada electoral

El sorteig s'ha fet en el marc d'un ple extraordinari.
El sorteig s'ha fet en el marc d'un ple extraordinari

Aquest dilluns s’han designat els membres de les meses electorals que s’habilitaran amb motiu dels comicis locals del proper 24 de maig. Les persones que integraran les diferents meses s’han escollit per sorteig en el marc d’un ple extraordinari. 

A partir d’aquest mateix dilluns, l’Ajuntament començarà a notificar les designacions a cadascun dels ciutadans escollits, tant als titulars com als suplents; un tràmit que es completarà en un màxim de tres dies. Juntament amb la notificació, se’ls lliurarà el Manual d’instruccions dels membres de mesa.

El proper 19 de maig, tots els presidents i vocals de mesa estan convocats a una reunió informativa, que tindrà lloc a partir de les 20 h al Teatre Municipal La Sala.

27 col·legis electorals
En aquests comicis no s’han introduït novetats pel que fa als col·legis electorals. L’any passat, amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu, ja es van reorganitzar alguns col·legis amb l’objectiu de partir algunes seccions que havien crescut molt o d’agrupar aquelles que tenien menys de 500 electors.

En el primer cas, es van dividir diverses seccions que es consideraven massa extenses creant-ne de noves, ja que cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants. En dos casos aquesta divisió va comportar la creació de nous col·legis: el Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels electors de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins aleshores votaven al Ramon Llull, ara ho fan al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres (venint del centre de la ciutat) van passar de votar a la Torre de la Llebre a fer-ho a Ca n’Alzamora. També es van crear noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

En els passats comicis també es va produir el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. Va ser el cas de l’Escola Montessori. 

En total, a les eleccions locals del proper 24 de maig hi haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 79 meses.

La targeta del cens reflectirà els canvis que afectin els ciutadans amb dret a vot, que en aquests comicis ascendeixen a 53.789 persones. Les llistes del cens han estat exposades a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre per tal que els rubinencs amb dret a vot poguessin consultar i verificar que les seves dades són correctes.