Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les inscripcions als set projectes de millora de la competitivitat empresarial de 2018 La transformació digital i la comunicació interna centraran la cinquena edició del projecte Xarxa Rubí Empresa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’obren les inscripcions als set projectes de millora de la competitivitat empresarial de 2018

La transformació digital i la comunicació interna centraran la cinquena edició del projecte Xarxa Rubí Empresa

Els representants de les empreses participants als projectes 2017 .
Els representants de les empreses participants als projectes 2017

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí obre inscripcions per als projectes de millora de la competitivitat empresarial de 2018. Les empreses interessades a formar part d’alguna de les propostes poden assistir a una sessió informativa a la Masia de Can Serra el pròxim 17 d’abril a partir de les 9.30 h. Un any més hi ha previstes set accions formatives per a 40 empreses: Quadre de comandament, Solucions financeres, Iniciació a l’exportació, Consolidació internacional, Diversificació internacional, Xarxa Rubí Empresa i Planifica estratègicament la teva empresa. “Tots els projectes de competitivitat acumulen com a mínim tres edicions, cada any consolidem una mica més la nostra proposta de fer més competitiu el teixit empresarial de la ciutat a través de formació 100% subvencionada. Animo a les empreses que no ens coneguin a venir a la sessió del 17 d’abril”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

L’acció Quadre de comandament (7 places), arriba a la vuitena edició amb l’objectiu de millorar la presa de decisions de les empreses. En el marc d’aquest projecte, s’ajuda els participants a diagnosticar el seu pla estratègic i definir accions concretes per assolir objectius de facturació, marge, millora de processos, motivació de persones i eficàcia de la comunicació externa. A la passada edició, hi van participar 7 empreses, majoritàriament del sector industrial. Totes han creat el seu propi quadre de comandament amb els indicadors dissenyats a mida.

El programa Solucions Financeres (6 places) és un projecte orientat a facilitar l’accés al finançament extern per millorar la capacitat financera de l’empresa. A partir de la diagnosi inicial, aquest projecte acompanya a la persona empresària en el procés per determinar les accions financeres que pot dur a terme, valora si cal ampliar el finançament extern i, finalment, en els casos que sigui necessari i viable, iniciar la recerca de nou endeutament extern. Aquest programa arriba a la sisena edició.

El projecte Iniciació a l’exportació (5 places)  també s’organitza per setena vegada i ofereix formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micro pimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació. Els projectes relacionats amb l’exportació es completen amb les sisenes edicions de Consolidació internacional (5 places)  i de Diversificació internacional (6 places), el primer adreçat a les pimes i micro pimes que vulguin consolidar l’experiència exportadora i establir un pla d’actuació per posicionar-se en mercats exteriors, i el segon a les empreses amb experiència internacional que necessitin ajuda en la prospecció, la recerca de socis o l’establiment en mercats nous.

La Xarxa Rubí Empresa (5 places) és un projecte que vol fomentar i establir el treball actiu en xarxa entre empreses de la ciutat: la proposta busca la complementarietat i el valor afegit en clau innovadora. L’edició del 2017 es va tancar amb la incorporació de 6 empreses més que van fer créixer fins a 38 les empreses que formen part de la xarxa. Aquest 2018, en la seva cinquena edició, aquest projecte se centrarà en la transformació digital i la comunicació interna.

En darrer terme, l’OSE consolida el projecte Planifica estratègicament la teva empresa (6 places), que es realitza per tercera vegada amb l’objectiu d’implantar una metodologia que permeti als empresaris fer previsions que els ajudin a visualitzar i analitzar la projecció futura del seu negoci.

41 empreses van formar part durant 2017 d’algun dels projectes de competitivitat empresarial. D’aquestes, 6 es van sumar a la Xarxa Rubí Empresa, que ja integraven 32 companyies més. A través d’una enquesta de satisfacció, els participants van valorar les diferents accions amb una nota mitjana de 4,5 sobre 5. Des de 2011, 73 empreses han format part  dels projectes de competitivitat empresarial.

Les empreses interessades en algun dels projectes de millora de la competitivitat empresarial poden formalitzar la seva inscripció a la seu de l’Oficina de Serveis a l’Empresa, a la Masia de Can Serra, trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 1439, o bé enviant un correu electrònic a .