Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre el termini per fer aportacions a l’esborrany de l’avantprojecte de l’Ordenança reguladora del soroll i les vibracions La ciutadania pot fer arribar els seus comentaris fins al 10 de febrer per correu electrònic o presentant una instància a l’OAC https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S’obre el termini per fer aportacions a l’esborrany de l’avantprojecte de l’Ordenança reguladora del soroll i les vibracions

La ciutadania pot fer arribar els seus comentaris fins al 10 de febrer per correu electrònic o presentant una instància a l’OAC

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí).
El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament està redactant l’Ordenança reguladora del soroll i les vibracions, que té per objecte concretar els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania vers la contaminació acústica, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Després que la comissió encarregada de redactar l’avantprojecte de l’ordenança hagi finalitzat l’esborrany, ara s’obre un període de 15 dies hàbils perquè la ciutadania pugui fer les seves aportacions al document.

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut i en el comportament, tant individuals com socials. Per aquest motiu, causa preocupació a la ciutadania i es considera un agent contaminant més, des que així es va reconèixer oficialment per primera vegada en la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient Humà, reunida a Estocolm l’any 1972.

Hi ha una àmplia legislació estatal i autonòmica sobre el soroll, però resulta insuficient en l’aplicació local quan s’han de solucionar les problemàtiques derivades de les relacions de veïnat, el comportament ciutadà, activitats de caràcter públic o privat, instal·lacions, maquinària, projectes de construcció, etc. que generen molèsties per sorolls o vibracions.

A Rubí es recullen cinc tipus de queixes per soroll: sorolls per activitats i actes, sorolls produïts per animals, sorolls entre veïns, sorolls a la via pública i altres tipus de sorolls. La nova ordenança ha de concretar els instruments jurídics i tècnics necessaris per donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania en relació a la contaminació acústica. A més, l’ordenança recollirà un articulat específic per a la regulació de l’ús de pirotècnia. Es dona així compliment a la moció aprovada al Ple municipal sobre aquesta qüestió, situació que cal atendre per l’afectació que provoca tant a animals com a persones d’especial sensibilitat.

L’ordenança, que es va obrir a consulta pública prèvia al febrer, tindrà per objectiu regular les mesures i instruments municipals necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica. Restaran sotmesos a l’ordenança qualsevol instal·lació, maquinària, projecte de construcció, relacions de veïnat, comportament ciutadà o activitat de caràcter públic o privat, d’acord amb el que estableixi la norma, susceptibles de generar contaminació acústica per soroll, per vibracions o per soroll i vibracions.

 

Aportacions a l’esborrany

Un cop redactat l’esborrany de l’avantprojecte de l’ordenança, s’ha iniciat un període de 15 dies hàbils per tal de donar audiència a la ciutadania afectada i sol·licitar totes les aportacions addicionals que puguin fer altres persones o entitats.

Les aportacions es poden fer fins el divendres 10 de febrer, enviant un correu electrònic a mediambient@ajrubi.cat o presentant una instància, tant de forma telemàtica com presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Després de recollir les diferents aportacions i d’incorporar-les al text, es portarà al Ple Municipal per a la seva aprovació inicial.

Objectius de Desenvolupament sostenible