Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicien els treballs de reparació de parcs infantils en el marc del projecte Barris al dia Les diferents tasques programades han començat aquest dilluns i és previst que s’executin fins a mitjans de novembre https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/s2019inicien-els-treballs-de-reparacio-de-parcs-infantils-en-el-marc-del-projecte-barris-al-dia/@@images/image/preview

S’inicien els treballs de reparació de parcs infantils en el marc del projecte Barris al dia

Les diferents tasques programades han començat aquest dilluns i és previst que s’executin fins a mitjans de novembre

A la plaça Salvador Espriu es restauraran els elements de fusta dels jocs, entre d'altres actuacions.
A la plaça Salvador Espriu es restauraran els elements de fusta dels jocs, entre d'altres actuacions

Aquesta setmana s’han iniciat les actuacions de reparació de parcs infantils prioritzades per la ciutadania dins el procés participatiu del projecte Barris al dia 2014. Els treballs, que està previst que finalitzin a mitjans de novembre, permetran millorar una quinzena de parcs infantils de la ciutat.

Aquest paquet d’actuacions ha estat adjudicat a l’empresa URBE SBD, SL. Els treballs es reparteixen entre els districtes 1, 3, 4, 5 i 6 de la ciutat, segons la priorització realitzada pels veïns i veïnes d’aquestes zones.

Les diferents actuacions consisteixen en la substitució de peces dels jocs infantils, la incorporació de sauló en alguns parcs, la instal·lació de tanques noves en determinades zones i la instal·lació de mobiliari lúdic a diferents espais, entre d’altres.

400.000 euros per al manteniment de la ciutat
El projecte Barris al dia, inclòs al Pla de mesures anticrisi 2014, té com a objectiu la millora de l’espai públic a partir de les prioritats marcades per la ciutadania. En aquesta segona edició, el pressupost assignat al projecte ha tornat a ser de 400.000 euros, distribuïts a parts iguals entre els sis districtes de la ciutat.

Els treballs que finalment s’executaran sorgeixen d’un procés participatiu que enguany s’ha desenvolupat en dues sessions. A la primera jornada participativa, celebrada el 24 d’abril, representants d’entitats i ciutadans a títol individual van conèixer les prop de 180 actuacions de manteniment proposades per l’Ajuntament i van plantejar més de 140 propostes d’actuació. A la segona sessió, que va tenir lloc el 27 de maig, els assistents van debatre quines eren les actuacions de manteniment de l’espai públic prioritàries a cada districte de la ciutat. 

D’aquest procés van sortir més de 150 propostes agrupades en sis grans naturaleses: asfalt, voreres, vegetació, enllumenat, senyalització i parcs infantils. Algunes d’aquestes tipologies s’han subdividit posteriorment per facilitar la contractació de diferents empreses i la ràpida execució dels treballs.

Durant els mesos de juny i juliol, l’Ajuntament va sol·licitar els pressupostos de les actuacions i va tancar les primeres contractacions, corresponents als treballs d’asfalt –iniciats a principis de setembre– i de parcs infantils. Aquest mes de setembre s’ha procedit a licitar altres tres paquets d’actuacions, mentre que la resta es contractaran a l’octubre. Això permetrà enllestir tots els treballs previstos abans del 31 de desembre.

Imatges relacionades

Parc de Salvador Espriu, un dels punts on s'actuarà
Parc de Salvador Espriu, un dels punts on s'actuarà