Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inaugura el nou espai de la "Bombonera" al parc de Ca n’Oriol en el marc del Saló Urban Rubí Les obres han consistit principalment a recuperar aquest terreny i incorporar-lo al paisatge del parc, fent créixer així l’espai natural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inaugura el nou espai de la "Bombonera" al parc de Ca n’Oriol en el marc del Saló Urban Rubí

Les obres han consistit principalment a recuperar aquest terreny i incorporar-lo al paisatge del parc, fent créixer així l’espai natural

L’alcaldessa i el 3r tinent d’alcaldia, en el moment d’inaugurar el nou espai remodelat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el 3r tinent d’alcaldia, en el moment d’inaugurar el nou espai remodelat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el 3r tinent d’alcaldia i regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, acompanyats d’altres regidors i regidores de l’equip de govern, han inaugurat aquest diumenge la remodelació de l’espai de la "Bombonera" al parc de Ca n’Oriol. L’acte s’ha emmarcat en el Saló Urban Rubí, una jornada lúdica i participativa sobre l’Agenda Urbana, que ha aplegat desenes de famílies al voltant de tres projectes de transformació de la ciutat.

Les obres que s’han fet a Ca n’Oriol han permès ampliar i millorar aquesta zona, tot preservant-ne la seva identitat, perquè la ciutadania en pugui continuar gaudint.

L’actuació ha consistit principalment a recuperar el terreny de la "Bombonera" i incorporar-lo al paisatge del parc, fent créixer així l’espai natural.

S’han reforçat i ampliat els camins existents amb criteris d’accessibilitat, s’han integrat els antics vials sense sortida als camps agrícoles existents, s’ha arranjat el camí del mirador, s’ha millorat l’accés a la masia de Ca n’Oriol i s’ha aprofitat l’espai guanyat per crear noves àrees infantils i de pícnic per ampliar i oxigenar les activitats del parc.

La integració paisatgística s’ha completat amb la plantació d’arbres autòctons amb baix requeriment hídric, en consonància amb les masses arbòries existents, la creació de prats, el reciclatge del material enderrocat i la utilització de materials sostenibles i naturals.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha recordat que la voluntat del govern municipal ha estat "preservar l’espai i transformar-lo en un camp agrícola". Segons la primera edil, "el parc de Ca n’Oriol és un espai privilegiat on poder passejar, fer exercici, celebrar grans actes de ciutat i també petites celebracions de la ciutadania. És per això que actuacions com aquesta son tan importants, perquè ens permetran que el puguem gaudir encara més".

De la seva banda, Andrés Medrano Muñoz ha explicat que "aquesta transformació del parc de Ca n'Oriol fa que els espais verds guanyin terreny a l'asfalt, relligant el parc amb la zona agrícola i els itineraris de natura. Tot plegat, amb la creació d'un nou eix per a la mobilitat sostenible en un recorregut que integra noves zones d'estada, de jocs infantils i millores a l'àrea d'esbarjo per a gossos".

Objectius de Desenvolupament sostenible