Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’estableix la prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses A partir d’aquest migdia, a Rubí es podrien produir xàfecs que superin el llindar d'intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’estableix la prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses

A partir d’aquest migdia, a Rubí es podrien produir xàfecs que superin el llindar d'intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts

Previsió per avui. El color groc indica un risc  baix, mentre que el carbassa representa un risc moderat (foto: CECAT).
Previsió per avui. El color groc indica un risc baix, mentre que el carbassa representa un risc moderat (foto: CECAT)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha posat en fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT). Aquesta decisió s’ha pres en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Segons informa aquest organisme, es preveu que es pugui superar el llindar d'intensitat de pluja de 20 mm en 30 minuts pràcticament a tota Catalunya entre aquest dimecres i la matinada de demà dijous.

Està previst que les pluges entrin al matí per les Terres de l'Ebre. De cara al migdia és quan l'episodi serà més intens i afectarà especialment les comarques de Ponent i Terres de l'Ebre, així com també a comarques del Pirineu i litoral de Tarragona. Anirà avançant perdent intensitat i a la matinada de dijous l'afectació es restringirà a les comarques de Girona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment es poden acumular més de 50 mm de precipitació.

El consistori recomana extremar les precaucions mentre duri aquest episodi.