Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’estableix la prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses A partir de dissabte, a Rubí es podrien produir xàfecs acompanyats de tempesta o calamarsa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’estableix la prealerta del Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses

A partir de dissabte, a Rubí es podrien produir xàfecs acompanyats de tempesta o calamarsa

Previsió per dissabte. El color groc indica un risc  baix, mentre que el carbassa representa un risc moderat (foto: CECAT).
Previsió per dissabte. El color groc indica un risc baix, mentre que el carbassa representa un risc moderat (foto: CECAT)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha passat a fase de prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT). Aquesta decisió s’ha pres en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

Segons informa aquest organisme, es preveu un episodi per intensitat de pluja amb superació del llindar de 20 mm / 30 min., que s'iniciarà aquesta matinada i durarà fins diumenge al matí i que afectarà totes les comarques de les demarcacions de Barcelona i Girona, així com les comarques d'Osona, Baix Penedès, Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra, així com de ratxes fortes de vent. A Rubí es poden produir pluges intenses entre les 6 h i les 12 h de dissabte.

El consistori recomana extremar les precaucions mentre duri aquest episodi.