Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

#RubíCiutatNeta es torna a posar en marxa per reclamar a les persones propietàries de gossos que recullin els excrements de les seves mascotes Ara, la campanya també s’adreça als i les comerciants i a les entitats veïnals per fer més visible aquesta demanda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

#RubíCiutatNeta es torna a posar en marxa per reclamar a les persones propietàries de gossos que recullin els excrements de les seves mascotes

Ara, la campanya també s’adreça als i les comerciants i a les entitats veïnals per fer més visible aquesta demanda

Tenir un animal de companyia té uns beneficis i també comporta unes responsabilitats (foto: Ajuntament de Rubí).
Tenir un animal de companyia té uns beneficis i també comporta unes responsabilitats (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha reprès la campanya de civisme «Rubí, ciutat neta» per combatre la presència d’excrements i orina de gos al carrer. La iniciativa, que es va posar en marxa per primera vegada just abans que es declarés la pandèmia de la COVID-19, al març de 2020, ara s’amplia a comerços i entitats veïnals per sumar esforços.

El Consistori busca la complicitat de la ciutadania a l’hora de reclamar un dret de tots i totes: que la ciutat estigui neta. L’objectiu és que un gran nombre de rubinencs i rubinenques exigeixin a les persones que tenen una mascota que recullin les deposicions del seu animal.

En aquest sentit, s’està tornant a repartir un fullet informatiu a la ciutadania ─i ara també als i les comerciants i les entitats veïnals─ on, entre d’altres, s’expliquen els inconvenients que comporta la presència d’excrements al carrer.

Al dors del fullet hi ha un cartell que la ciutadania, els i les comerciants i les entitats veïnals poden penjar al portal de casa, del seu comerç o local, per tal que sigui visible des del carrer. El cartell té un missatge clar: “Jo també reclamo una ciutat neta, lliure d’excrements de gos”.

L’objectiu és inundar Rubí d’aquests cartells i que sigui la pròpia ciutadania qui assenyali els comportaments incívics d’alguns propietaris de gossos i reclami el seu dret a gaudir d’una ciutat neta.

Les agents pel civisme també reparteixen aquest material entre la ciutadania.

 

Els més joves, grans aliats

L’Ajuntament també s’adreça als i les joves de la ciutat per conscienciar-los sobre aquesta problemàtica i perquè facin de transmissors de la campanya a les seves famílies.

Així, s’ha programat un taller adreçat a l’alumnat de 3r d’ESO de tots els INS, batejat amb el títol «Tinc un gos, i ara què? – Lliga’t a la tinença responsable». Els instituts el poden sol·licitar a través de la Guia Educativa d’Activitat i Recursos.

L’objectiu és que l’alumnat comprengui el vincle que ens uneix a l’animal i, per tant, la necessitat de parar molta atenció a les seves necessitats. Això implica responsabilitzar-nos de les seves necessitats vitals però també complir amb les obligacions que es deriven de la normativa vigent i les ordenances municipals per garantir la bona convivència amb d’altres persones i animals, i el manteniment i la neteja de la ciutat.

Paral·lelament, el Consistori també s’adreça a l’alumnat del cicle mitjà de primària amb el taller «Civisme, el joc on tothom hi guanya». En el marc d’aquesta iniciativa educativa, es proposarà als nens i nenes que facin dibuixos sobre les bones conductes relatives al fet de recollir les deposicions dels gossos.

Objectius de Desenvolupament sostenible