Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RubíBus varia les línies 6 i 7 per solucionar la sobreocupació de la L1 a les hores d’entrada i sortida del Duc de Montblanc Després de detectar que s’excedia la capacitat màxima permesa i que alguns passatgers no podien pujar al bus, l’Ajuntament ha optat per modificar lleugerament aquestes dues línies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

RubíBus varia les línies 6 i 7 per solucionar la sobreocupació de la L1 a les hores d’entrada i sortida del Duc de Montblanc

Després de detectar que s’excedia la capacitat màxima permesa i que alguns passatgers no podien pujar al bus, l’Ajuntament ha optat per modificar lleugerament aquestes dues línies

Parada Estació Rubí Forma de l’autobús urbà (foto: Ajuntament de Rubí).
Parada Estació Rubí Forma de l’autobús urbà (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament i l’operador del servei de transport públic urbà, RubíBus, han aplicat canvis a dues línies per evitar la sobreocupació de la línia L1. Aquest itinerari, que connecta el Rubí Forma amb l’Institut Duc de Montblanc, arriba al seu aforament màxim a les hores punta d’entrada i sortida del centre educatiu.

Concretament, s’han detectat aforaments complets a la L1 a la parada Estació Rubí Forma, a la sortida de les 07.44 h. En sentit invers (Duc de Montblanc – Estació Rubí Forma) també s’han observat sobreocupacions a les 14.35 h.

L’Ajuntament ha estudiat diferents opcions per intentar pal·liar aquestes puntes a la L1 i, d’acord amb RubíBus, ha modificat lleugerament el recorregut de les línies 6 i 7.

 

Mesures aplicades

S’ha reforçat la L1 introduint un petit desviament a la L7, que realitza l'itinerari Estació Rubí Forma – Sant Muç, amb sortida de la parada Estació Rubí Forma a les 07.45. Així, aquest bus es desvia a la parada Can Fatjó, agafant a l'esquerra aquesta avinguda fins a la cruïlla del c. Platí ─ubicada a 180 metres del Duc de Montblanc─. En aquest punt fa la volta també per l'avinguda de Can Fatjó, recuperant el seu itinerari habitual.

Aquest desviament incrementa el temps de la L7 en uns 3 minuts, que es recuperen sense problemes en la pròpia expedició. Amb aquest reforç se soluciona la sobreocupació de la L1 a l’hora d'entrada al Duc de Montblanc. Tot i els canvis aplicats, la L7 no perd cap parada.

Amb l’objectiu de descongestionar el servei a l’hora de sortida de l’institut a les 14.30 h, a banda del bus regular i habitual de la L1 que arriba a la parada Duc de Montblanc direcció Estació a les 14.35 h, es desvia la L6 des de la parada Dublín (a 400 metres del Duc de Montblanc) cap a les 14.38 h. El bus agafa l'avinguda de Can Sucarrats i l’avinguda de Can Fatjó, realitzant la parada Duc de Montblanc direcció Estació Rubí Forma cap a les 14.41 h. En aquest cas, en aquesta expedició únicament es deixa de realitzar la parada París que, pel seu horari i la proximitat amb la parada Estació Rubí Forma, no és utilitzada pels viatgers de la L6.

Inspectors de servei de RubíBus han informat in situ a les persones usuàries dels canvis aplicats i han repartit el passatge entre les línies 1, 6 i 7 per evitar sobreocupacions.