Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viurà el proper cap de setmana la 164a Festa de Sant Antoni Abat La celebració arrencarà divendres amb la tradicional eucaristia i una actuació especial de l’Esbart Dansaire de Rubí en commemoració del seu centenari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí viurà el proper cap de setmana la 164a Festa de Sant Antoni Abat

La celebració arrencarà divendres amb la tradicional eucaristia i una actuació especial de l’Esbart Dansaire de Rubí en commemoració del seu centenari

La darrera edició dels Tres Tombs va tenir lloc, de manera excepcional, a finals d'abril (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La darrera edició dels Tres Tombs va tenir lloc, de manera excepcional, a finals d'abril (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí es prepara per a la 164a edició de la festa de Sant Antoni Abat, que tindrà lloc el proper cap de setmana. La celebració, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, torna a les dates habituals del mes de gener després que, l’any passat, se celebrés de forma excepcional a finals d’abril com a conseqüència de la pandèmia. El plat fort de la festa serà una vegada més la rua dels Tres Tombs, que reunirà diumenge un gran nombre de genets i carruatges.

Enguany, el banderer serà Jaume Font i Martí i, els cordonistes, els seus fills Laura i Esteve Font i Coll.

Els actes s’iniciaran aquest divendres 27 de gener, a les 20 h, amb la missa solemne en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere. A les 21 h, l’Esbart Dansaire de Rubí serà convidat a oferir una actuació especial a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, en commemoració del seu centenari.

La jornada de dissabte 28 de gener s’obrirà a les 8.45 h amb la plantada de bandera al balcó de l’Ajuntament. A les 18 h, tindrà lloc la concentració a la plaça del Doctor Guardiet. El president de l’entitat, Manel Bamala Royo, el banderer d’enguany, Jaume Font i Martí, i els cordonistes, Laura i Esteve Font i Coll, donaran la benvinguda a les persones assistents abans d’iniciar una cercavila fins a l’Ajuntament, on es farà la baixada de bandera i seran rebuts per les autoritats municipals al voltant de les 19.30 h.

El dia es tancarà amb el concert i posterior ball de societat de Sant Antoni a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet, a partir de les 22.45 h. Enguany, la música la posarà l’Orquestra Internacional La Selvatana.

El diumenge 29 de gener serà la jornada més popular de la festa de Sant Antoni. El dia arrencarà a les 8 h amb l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres. A les 10 h, s’iniciarà una cercavila a peu amb acompanyament musical que, partint de la plaça del Doctor Guardiet, recorrerà diversos carrers del centre de la ciutat fins a acabar en el mateix punt de sortida.

El moment més esperat de la tercera jornada festiva serà la rua dels Tres Tombs, que s’iniciarà a les 12.30 h. Genets i carruatges sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma i recuperaran el recorregut tradicional: rambleta de Joan Miró, passeig de les Torres, avinguda de Can Cabanyes, passeig del Ferrocarril, carrer de Monturiol, carrer de Cervantes, avinguda de Barcelona, passeig de Francesc Macià, plaça de Catalunya, carrer de Rafael Casanovas, carrer de Prat de la Riba, carrer de Cadmo, passeig de Pau Claris, carrer del Doctor Robert, carrer de Maximí Fornés, plaça de Pere Esmendia, carrer del Doctor Turró, carer de Colom, carrer de Josep Serra i rambleta de Joan Miró fins al Rubí Forma. La benedicció dels animals també tornarà al seu emplaçament tradicional de la plaça de Catalunya.

La festa finalitzarà a les 19 h a la carpa de Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i dels i de les dansaires de l’Escola de Sardanes Flor de Neu.