Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí viu intensament la il·lusió del Nadal Més de 15.000 persones gaudeixen del Campament Reial i l’Arribada de Ses Majestats al parc del Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí viu intensament la il·lusió del Nadal

Més de 15.000 persones gaudeixen del Campament Reial i l’Arribada de Ses Majestats al parc del Castell

El final de la cavalcada estàtica permetia saludar els Reis d’Orient   (foto: Ajuntament de Rubí – Robert Ramos).
El final de la cavalcada estàtica permetia saludar els Reis d’Orient (foto: Ajuntament de Rubí – Robert Ramos)

La programació de Nadal d’enguany ha recuperat moltes de les activitats culturals que no es van poder dur a terme l’any passat a causa de la pandèmia. En bona part han estat possibles gràcies a les entitats locals, que un cop més han fet un gran esforç per fer compatibles les seves propostes amb les mesures de seguretat que encara requeria la situació sanitària. Així, han tornat a la programació les cantades de nadales de l’Obrador Coral de Rubí i de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío, les diverses activitats organitzades per l’Associació de Pessebristes de Rubí ─l'exposició Diorames de Nadal ha sumat 11.683 visitants─ o la Marató de Contes de La Xarxa; alhora que s’hi han incorporat noves iniciatives com les cercaviles de l’elefant Bòjum a càrrec de Les Anades d’Olla. També estaven previstes altres propostes, com ara Els Pastorets del Grup Escènic del Casal Popular, que finalment es van haver de suspendre per la incidència de la COVID-19 entre els membres de l’entitat.

Les activitats organitzades per les entitats han completat la programació dels equipaments culturals municipals, que incloïa cites com el sempre esperat Concert de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès o les propostes familiars de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, entre d’altres.

Però, sens dubte, el moment àlgid de la programació cultural d’aquestes festes ha estat la visita del Reis d’Orient. Per segon any, el Mag Rubisenc va obrir les portes de la seva llar, situada al Castell, per compartir amb tots els rubinencs i rubinenques els preparatius de l’arribada de Ses Majestats. Unes 7.700 persones van passar pel Campament dels Reis durant els seus tres dies d’obertura. En el marc d’aquesta activitat, els i les visitants van tenir l'oportunitat de conèixer una gran diversitat de personatges: artesans i artesanes que mostraven les seves habilitats a l'Arborètum; l'elefant Bòjum de l'entitat Les Anades d'Olla, que rebia els xumets dels infants més petits; la fada Vinyet, encarregada de posar a dormir els tions fins al següent Nadal; el Mag Rubisenc, que des de fa molts anys guia el camí de Ses Majestats els Reis d'Orient; i la Cartera Reial, que vetlla perquè totes les peticions dels nens i nenes arribin a temps als tres màgics.

Les propostes de Nadal han fet compatible gaudir de la il·lusió d’aquesta època de l’any amb el compliment de les mesures sanitàries per contenir la pandèmia. Un cop més, les entitats i el teixit comercial ens han ajudat a oferir una programació diversa, de qualitat i plena de màgia”, argumenta l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Tot plegat va culminar la tarda del 5 de gener amb tres passis de l’espectacle d’arribada de Ses Majestats que van reunir més de 5.000 persones a l’amfiteatre del parc del Castell i amb una cavalcada estàtica posterior que va rebre al voltant de 3.200 visitants. La proposta, que volia oferir les màximes garanties de seguretat en un moment d’especial transmissió de la COVID-19, consistia en un recorregut predissenyat de sentit únic per tot l’entorn del Castell. Durant la passejada, la ciutadania podia gaudir de xanquers, tabalers, ninots de llum i una gran diversitat d’éssers fantàstics; interactuar amb personatges tan estimats com el Bòjum, el Mag Rubisenc o la Cartera Reial; i finament saludar de prop Melcior, Gaspar i Baltasar.

Èxit comercial

La temporada de Nadal ha tornat a ser la campanya comercial més important de l’any, que el consistori ha impulsat amb diverses activitats de dinamització comercial que han estat molt concorregudes per la ciutadania.Gairebé 6.000 persones han passat per alguna de les activitats de la Carpa de Nadal de la plaça del Doctor Guardiet: 4.946 han seguit algun dels espectacles i 845 han participat en alguns dels tallers proposats en el marc de la programació de Nadal. Les activitats infantils del Racó de les il·lusions han aplegat 1.700 nens i nenes entre l’11 i el 23 de desembre.

La tercera edició de la campanya de vals descompte Rubí s’ho val ha tornat a repetir èxit. Els 17.021 vals descompte de 10 euros es van esgotar en pocs dies i la ciutadania els ha pogut fer servir a les botigues adherides a la campanya fins al 5 de gener. El 98 % dels vals adquirits s’han bescanviat abans de la finalització de la campanya, de manera que el comerç local ha rebut una injecció de gairebé 200.000 euros, la meitat dels quals se subvencionen des de l’Ajuntament de Rubí. Alhora, les famílies han obtingut fins a 15 euros de descompte a les seves botigues de confiança. Sumant les tres campanyes de Rubí s’ho val, el consistori ha impulsat una injecció de 571.210 euros al comerç local, la meitat a càrrec del consistori.

A banda de les activitats de dinamització mencionades, l’Ajuntament ha tornat a apostar per la campanya Rubí, on visc, on compro.

Etiquetes