Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ultima els preparatius per a la visita dels Reis d’Orient El Mag Rubisenc, l’emissari de Ses Majestats, obrirà el seu campament a tots els infants de Rubí entre el 2 i el 4 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ultima els preparatius per a la visita dels Reis d’Orient

El Mag Rubisenc, l’emissari de Ses Majestats, obrirà el seu campament a tots els infants de Rubí entre el 2 i el 4 de gener

Els Reis arribaran a l’Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Els Reis arribaran a l’Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La ciutat ja es prepara per a la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient, que tindrà lloc el proper 5 de gener. Com altres anys, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a l’Escardívol i després protagonitzaran la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí, amb l’objectiu de poder saludar tots els infants de la ciutat.

Uns dies abans de la visita dels Reis, el Mag Rubisenc obrirà el seu campament ubicat al Museu Municipal Castell (MMUC) perquè els nens i nenes puguin lliurar-li les seves cartes. L’emissari de Ses Majestats atendrà visites del 2 al 4 de gener, entre les 16.30 i les 20.30 h.

Per garantir la màxima comoditat de les persones assistents, es lliuraran tiquets d’accés en el moment d’arribada al campament. Aquests es donaran exclusivament als infants ─de 0 a 12 anys─ amb l’objectiu d’evitar pràctiques poc respectuoses amb la resta de gent i l’accés serà per rigorós ordre d’arribada. Els familiars i altres acompanyants podran accedir al pati del Castell per portar i recollir els infants, que entraran sols a conèixer el mag.

Amb l’objectiu d’apropar l’experiència d’aquesta visita a tots els infants de la ciutat, enguany es tornarà a reservar el primer passi del 2 de gener a nens i nenes amb diversitat funcional.

Tots els infants podran aprofitar la seva visita al campament per elaborar fanalets de Reis, destinats a guiar el camí de Ses Majestats la nit del 5 de gener. Un cop més, els infants també trobaran als jardins del Castell un arbre dels desitjos on podran penjar les seves il·lusions per a la ciutat. Entre tots aquells que deixin per escrit el seu desig s’escolliran, per sorteig, els nens i nenes que pujaran a l’escenari durant l’arribada dels Reis la nit del 5 de gener.

Una visita plena de màgia
La tarda del 5 de gener, els Reis d’Orient arribaran a Rubí envoltats de màgia. A partir de les 16.30 h, el Carter Reial s’instal·larà a l’Escardívol i recollirà les últimes cartes. Està previst que Ses Majestats arribin cap a les 18 h guiats pel Mag Rubisenc i amb la col·laboració indispensable de tots els infants rubinencs.

Un cop Melcior, Gaspar i Baltasar hagin rebut les claus de la ciutat, aproximadament a les 18.30 h, s’iniciarà la cavalcada. Enguany hi haurà un petit canvi d’itinerari entre l’avinguda de Barcelona i el carrer Mare de Déu de Fàtima amb l’objetiu d’equilibrar l’afluència de públic i millorar la visualització de la cavalcada d’inici a final. El recorregut finalitzarà a la plaça del Doctor Guardiet al voltant de les 21 h, on els Reis faran la tradicional adoració al nen Jesús.

Durant tot l’itinerari, els Reis Mags repartiran quatre tones de caramels lliures de gluten i al·lergògens. Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de la primera i l’última de les carrosses, i a partir de la plaça de Catalunya.

La comitiva estarà formada per set carrosses, una de les quals s’ha renovat per a l’ocasió ─la que transporta els regals. La cavalcada comptarà amb la participació d’una desena de companyies diferents d’animació artística, algunes d’elles internacionals, així com de diverses entitats educatives i culturals de la ciutat, que any rere any s’impliquen en l’esdeveniment sota la coordinació de la comissió de Reis.

Afectacions al trànsit
Com és habitual, l’arribada dels Reis d’Orient comportarà limitacions d’aparcament a l’Escardívol, on es començarà a restringir l’entrada de vehicles de manera esglaonada a partir del 2 de gener.

A més, amb motiu de la cavalcada, els carrers inclosos al recorregut estaran tancats durant unes hores i, per tant, el seu veïnat no podrà accedir o sortir dels pàrquings. A banda dels habituals, enguany s’hi sumen els trams afectats pel canvi d’itinerari: carrer d’Apel·les Mestres entre Mare de Déu de Fàtima i Cervantes, carrer de Joan Maragall entre Mare de Déu de Fàtima i Cervantes, carrer Duran i Bas entre Bartrina i Mare de Déu de Fàtima, carrer de Cervantes entre Joan Maragall i Lluís Ribas, carrer de Lumiere entre Cervantes i Abat Escarré, i carrer de Mare de Déu de Fàtima entre Monturiol i Duran i Bas. La reobertura d’aquestes vies està prevista aproximadament a les 21 h, un cop les carrosses hagin passat per la zona afectada.