Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí treu instruments al carrer per commemorar el Dia Europeu de la Música La ciutadania ha pogut tocar diferents instruments situats a tres escenaris, a la plaça de Catalunya, a Pere Esmendia i al vestíbul de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí treu instruments al carrer per commemorar el Dia Europeu de la Música

La ciutadania ha pogut tocar diferents instruments situats a tres escenaris, a la plaça de Catalunya, a Pere Esmendia i al vestíbul de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)

Els docents de l’escola de música també han pujat als escenaris (foto: Localpres).
Els docents de l’escola de música també han pujat als escenaris (foto: Localpres)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha tornat a commemorar el Dia Europeu de la Música emplaçant els rubinencs i les rubinenques a tocar diferents instruments a la via pública. La celebració s’ha consolidat en el seu segon any com una festa popular, participativa, artística i lúdica que obre l’escola municipal a la ciutat.

Durant tot el dia, tothom ha pogut demostrar les seves aptituds musicals a la plaça de Catalunya, on s’ha pogut fer ús d’instruments de música moderna (la bateria, el baix, la guitarra i el piano elèctrics), al vestíbul de l’estació del Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on s’ha pogut tocar la guitarra espanyola i el calaix, i a Pere Esmendia, on s’ha col·locat un piano de cua.  “Estudiar música desenvolupa la imaginació, dota de creativitat, incorpora disciplina, millora la destresa motriu, desenvolupa el llenguatge... I, deixeu-m’ho dir, fer i escoltar música ens emociona. Difícilment trobaríem una altra activitat que aporti tantíssim al desenvolupament intel·lectual i emocional dels infants com la música. I una ciutat amiga de la infància com la nostra ha de valorar aquests estudis i la seva escola municipal de música”, ha dit la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

La rubinenca també ha volgut felicitar l’escola per la proposta de celebració i per la feina feta durant tot el curs, que també es clou el 21 de juny. De fet, els tres escenaris repartits per la ciutat també s’han fet servir per als concerts de final de curs de les diferents formacions de l’escola: mixt de guitarres, pianos, combo modern, latin band, Consort de vent, saxos, orquestra Semicorxeres, quartet de cordes i orquestra de cambra. “Creiem en la música com a eina de cohesió social i apostem per obrir l’escola de música a la ciutat”, ha conclòs la regidora.