Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí trasllada a la Generalitat una proposta de millora de l’Escola Schola Aquesta petició respon al compromís adquirit amb la comunitat educativa del centre davant les reiterades demandes de millora de les infraestructures de l’escola https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí trasllada a la Generalitat una proposta de millora de l’Escola Schola

Aquesta petició respon al compromís adquirit amb la comunitat educativa del centre davant les reiterades demandes de millora de les infraestructures de l’escola

L’escola Schola està ubicada al carrer de Sant Pere (Foto: Ajuntament/Cesar Font).
L’escola Schola està ubicada al carrer de Sant Pere (Foto: Ajuntament/Cesar Font)

L’Ajuntament ha fet arribar a la conselleria d’Educació un avantprojecte de modernització de l’Escola Schola. Es tracta d’un document que proposa quatre solucions progressives  de millora prioritzades a partir de les necessitats més urgents de les instal·lacions. L’objectiu del projecte presentat és millorar la superfície de les instal·lacions per incrementar la qualitat dels espais del centre.

Aquesta acció respon al compromís assumit per part del consistori arran d’una reunió entre la tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor d’Obra Pública, Juan López, l’equip directiu del centre, l’Associació de Mares i Pares (AMPA), famílies, membres del Consell Escolar i professionals municipals, celebrada a l’octubre.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha posat en valor feina feta amb aquestes paraules: “Tot aquest procés l’hem fet de la mà de la comunitat educativa del centre i amb un objectiu comú que és millorar les condicions dels estudiants, docents i treballadors del centre. Aquest era el nostre compromís i ara confiem que la Generalitat tiri endavant la seva part”.

La proposta ha estat redactada per un arquitecte extern a partir d’una diagnosi de les mancances i les necessitats de l’escola. A partir d’aquest anàlisi, s’han desenvolupat les accions proposades i s’han prioritzat.

La proposta bàsica inclou la creació d’un gran pati central amb un nou nucli d’escala i ascensor. Contempla, a més, la construcció d’un nou edifici destinat a serveis. En paral·lel, s’introduiran millores en l’àmbit de l’eficiència energètica. Aquest projecte de mínims suposa un pressupost de 747.508 euros.

La següent proposta en l’ordre de prioritats establert suma a les accions de la bàsica un nou nucli d’escales d’emergència així com la construcció de lavabos i despatxos. Tot això amb pressupost de 874.754 euros. 

La tercera idea de la llista suma a la proposta anterior un pati a coberta i l’increment de les dimensions de les  finestres. En aquest cas, la despesa s’enfilaria a 1.184.352 euros.

Finalment, la proposta de màxims afegiria a totes les iniciatives anteriors una nova ampliació, totes les aules tindrien una superfície de 50 metres quadrats i el pati de coberta seria més gran. En aquesta situació, el pressupost d'aquesta acció arribaria als 1.673.465 euros.