Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tornarà a celebrar el Carnaval amb les tradicionals rues i activitats familiars Les comparses desfilaran per l’illa de vianants el dissabte 26 de febrer, i l’endemà tindran lloc la rua i el ball infantil, entre d’altres propostes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tornarà a celebrar el Carnaval amb les tradicionals rues i activitats familiars

Les comparses desfilaran per l’illa de vianants el dissabte 26 de febrer, i l’endemà tindran lloc la rua i el ball infantil, entre d’altres propostes

El regidor i l’alcaldessa, durant la presentació del Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El regidor i l’alcaldessa, durant la presentació del Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, han presentat aquest divendres les activitats que ha preparat l’Ajuntament per celebrar el Carnaval. La festa recuperarà enguany la majoria de tradicions pròpies d’aquestes dates, com són les dues rues de comparses, la matinal infantil i la crema de la Sardina.

És una de les festes més participatives, amb més color i més lluïda. Vam dir que faríem tot el possible per celebrar el Carnaval aquest any i, tot i que hi haurà algunes petites absències, la festa s’acostarà al màxim al que coneixíem i al que ens agrada”, ha explicat l’alcaldessa. La programació que ha dissenyat l’Ajuntament recupera les tradicions més significatives d’aquesta celebració però, com a conseqüència del context sanitari, ha de seguir prescindint del ball de nit i del concurs de comparses. En aquest darrer cas, no només per raons relacionades amb l’organització de l’acte, sinó sobretot perquè les pròpies entitats i col·lectius que hi participen habitualment, molts d’ells vinculats a centres educatius, no han tingut l’oportunitat de preparar-se adequadament. Com ha destacat Ana María Martínez Martínez, “malgrat això, el programa és molt complet. El que hem intentat és tenir la possibilitat de tornar a sortir al carrer i que tothom pugui gaudir de la festa”.

Des del 19 de febrer, els rubinencs i rubinenques podran participar de les primeres activitats relacionades amb el Carnaval a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler: narracions de contes i altres propostes que serviran per fer ambient de cara a la gran festa, que s’encetarà el 24 de febrer amb el Dijous Gras. Aquell dia, es farà públic el veredicte del 35è Concurs de màscares de l'Escola d'Art i Disseny edRa (19.30 h) i s’inaugurarà l’exposició amb totes les obres presentades al certamen. Finalment, gràcies a la millora de la situació sanitària, tot el concurs podrà desenvolupar-se de manera presencial, inclosa la presentació de treballs, que s’haurà de fer entre l’11 i el 18 de febrer a l’escola.

La següent gran cita del Carnaval serà el dissabte 26 de febrer i tindrà com a protagonistes la tradicional rua de comparses des de la plaça del Doctor Pearson (18.30 h) i l’activitat Les comparses a l'olla a la plaça del Doctor Guardiet (19.30 h), una divertida guerra de confeti animada amb la música de DJ Enka. Tot i no haver-hi concurs de comparses, Rubí recuperarà la presència de grups disfressats al carrer, que podran desfilar juntament amb companyies artístiques de renom.

El diumenge 27 de febrer, estarà reservat per a les activitats més familiars del Carnaval, començant per la rua que sortirà a les 11 h des de la plaça de Pere Aguilera. A partir de les 11.30 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà el taller de creació artística Fes la sardina de Carnaval! i la novetat d’un fotoreclam on tothom que ho vulgui podrà fer-se fotos amb la Reina i el Rei Carnestoltes. El colofó d’aquest matí de Carnaval el posarà el ball infantil, consistent en l’espectacle d’èxit Disco for xics a la rambla del Ferrocarril.

La festa s’acomiadarà el 2 de març, Dimecres de Cendra, amb la cercavila del seguici fúnebre des de la plaça del Doctor Pearson (18 h) i la posterior crema de la Sardina a l’Escardívol (19 h).

L’alcaldessa ha aprofitat la presentació de les activitats de Carnaval per agrair l’esforç realitzat per l’equip tècnic de l’Ajuntament, liderat pel Servei de Promoció i Dinamització Cultural, per tancar una bona programació malgrat els interrogants que hi havia damunt la taula. També ha reconegut la important contribució de l’Escola d’Art i Disseny edRa en aquesta i en moltes altres cites de ciutat.

La programació de Carnaval ja es pot consultar a la web municipal, on també es pot trobar el formulari d’inscripció que han d’emplenar les comparses que vulguin desfilar a qualsevol de les dues rues.