Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà un Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere El text es començarà a redactar al setembre i ha de ser l’eina per combatre les actituds LGTBIfòbiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí tindrà un Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El text es començarà a redactar al setembre i ha de ser l’eina per combatre les actituds LGTBIfòbiques

Les escales del carrer de la Creu s’han pintat amb els colors de l’arc de Sant Martí   (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les escales del carrer de la Creu s’han pintat amb els colors de l’arc de Sant Martí (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí començarà a partir del setembre, amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’elaboració d’un Pla local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere. El document donarà resposta a dos objectius: d’una banda, serà un marc de referència per als diferents departaments municipals de l’Ajuntament a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de la diversitat; i de l’altra, servirà per definir accions a curt i mitjà termini en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Rubí vol reforçar el seu compromís amb la lluita pels drets de tots i totes, per tal d’aconseguir la igualtat efectiva de drets per a tothom, sense distincions per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere. “Condemnem tot tipus de violència, sempre. Però aquests dies, especialment, volem condemnar les violències LGTBIfòbiques. Aquest Pla serà una eina molt valuosa per fer front a les discriminacions i agressions al col·lectiu LGTBI i, en general, per fomentar el respecte a totes les diversitats”, diu l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Com en altres ocasions, el Pla tindrà una primera fase de diagnosi i una etapa participativa: “Com hem fet amb altres documents, per nosaltres és imprescindible la participació i la complicitat de totes i tots: ciutadania, entitats i col·lectius que vulguin formar part del procés d’elaboració del text. La plena igualtat de drets només l’aconseguirem juntes”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

Rubí forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, un espai de desenvolupament de polítiques LGTBI conjunt que incrementa la capacitat d’acció política i social.