Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tindrà 30 habitatges nous de lloguer assequible Per optar-hi és imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí tindrà 30 habitatges nous de lloguer assequible

Per optar-hi és imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya

L’alcaldessa i la regidora d’Habitatge en un moment de la roda de premsa d’aquest dilluns (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i la regidora d’Habitatge en un moment de la roda de premsa d’aquest dilluns (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La ciutadania podrà optar aviat a 30 d’habitatges nous de lloguer assequible: sis al carrer Maria Aurèlia Capmany, en la primera promoció municipal d’habitatge des del 2009, i 24 més al carrer Marconi, en una promoció de l’Incasòl. Es preveu que totes dues construccions estiguin acabades a finals d’aquest any o a principis de 2024.

La promoció del carrer de Maria Aurèlia Capmany respon als objectius del Pla local d’habitatge 2021-2027 pel que fa a l’augment del parc públic residencial destinat als col·lectius amb més dificultats: quatre dels pisos es destinaran a persones joves, un a gent gran i un altre a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta priorització de col·lectius respon a la taxa d’emancipació entre els 25 i els 34 anys, que a Rubí és només del 43%; la constatació que la població de gent gran continua creixent i aviat arribarà al 18% del conjunt de la ciutadania i la necessitat d’autonomia de les persones amb alguna discapacitat. “És important que les polítiques que desenvolupem estiguin en consonància amb les necessitats reals de la població, com creiem que passa amb aquesta nova promoció d’habitatge públic. Sabem que les polítiques públiques d’habitatge són complexes i costoses. Però no hem parat de treballar-hi, de manera constant i segura, buscant totes les formes possibles de garantir un dret essencial, com és l’accés de tothom a un habitatge digne, argumenta l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Els sis habitatges de Maria Aurèlia Capmany es distribueixen en tres plantes, un d’ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Tots tindran una superfície de 47 metres quadrats, comptaran amb un dormitori, i disposaran d’una plaça d’aparcament assignada. Serà un edifici eficient gràcies a la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia i de plaques solars, amb categorització energètica A. El preu rondarà els 400 euros amb aparcament i despeses generals incloses.

Per optar a un habitatge de protecció oficial, ja sigui a Maria Aurèlia Capmany, Marconi o a qualsevol altra promoció, és un imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya. La inscripció té una vigència d'un any i permet participar en tots els processos d’adjudicació per als quals es compleixin els requisits. El tràmit que es pot fer en línia i presencialment a través de les Oficines Locals d’Habitatge.  L’acceptació del registre per part de la Generalitat no és immediata i, si no és efectiva en el moment de l’adjudicació no serà possible optar-hi.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno, ha explicat que des de 2015 “el nombre de rubinencs i rubinenques registrades s’ha multiplicat per 12. I això té a veure, entre d’altres coses, amb les necessitats específiques d’habitatge a Rubí. Aquests 30 pisos són una oportunitat per la ciutadania i avisem tothom hi vulgui tenir accés a registrar-se quant abans millor”.

El servei d’Habitatge treballa també en la compra de sòl, la compra d’habitatge a partir del dret de tanteig i retracte per convertir-los en habitatges socials; l’adquisició d’habitatges en el mercat privat per destinar-los a lloguer social; la promoció de convenis de cessió d’habitatges per al lloguer social amb entitats financeres perquè els habitatges privats s’incorporin a l’oferta de l’Oficina Local d’Habitatge, l’expropiació de l’ús d’habitatge, el programa de captació d’habitatges buits, la mobilització del parc vacant de particulars i petits tenidors i els ajuts i incentius als propietaris.

Objectius de Desenvolupament sostenible