Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí tanca els actes del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb una cursa solidària i una festa ciutadana Més de 220 persones han participat en aquesta jornada festiva, que ha comptat amb diverses activitats per a tota la família https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí tanca els actes del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme amb una cursa solidària i una festa ciutadana

Més de 220 persones han participat en aquesta jornada festiva, que ha comptat amb diverses activitats per a tota la família

L’alcaldessa i diversos regidors de l’equip de govern han participat a les activitats proposades (foto: Localpres).
L’alcaldessa i diversos regidors de l’equip de govern han participat a les activitats proposades (foto: Localpres)

L’associació Rubí TEA, amb el suport de l’Ajuntament, ha organitzat aquest diumenge la Festa de l’Autisme, a la qual hi han participat més de 220 persones. Aquesta activitat ha posat el punt i final als actes programats a la ciutat en el marc del Dia mundial de conscienciació sobre aquest trastorn.

La festa, que inicialment estava prevista el passat cap de setmana i que es va ajornar per la previsió de pluja, ha arrencat cap a les 10 h del matí amb la cursa Corre corre Rubí TEA, en què hi han participat rubinencs de totes les edats. La carrera s’ha desenvolupat pel casc urbà, amb un recorregut accessible i sense barreres arquitectòniques.

Un cop finalitzada la cursa, s’han realitzat diverses activitats: una batukada, l’actuació dels Castellers de Rubí, un concert de Chapaos a la nueva, una exhibició de capoeira, activitats infantils i l’exposició del manifest del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, entre d’altres. A més, l’associació Rubí TEA ha habilitat un estand on ha ofert informació sobre aquest trastorn i sobre la feina que fa l’entitat, constituïda fa aproximadament un any.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han participat a la cursa i a les activitats posteriors, a les quals s’hi han sumat els regidors de Cultura, Moisés Rodríguez, i l’Esports, Juan López. La màxima representant municipal ha lloat la feina que està desenvolupant Rubí TEA per “donar visibilitat i conscienciar la ciutadania sobre l’autisme”. Segons Martínez, “activitats com la d’avui, a banda de la feina diària, contribueixen a fer de Rubí una ciutat inclusiva. Volem una ciutat de tothom i per a tothom”.

A banda de la festa de diumenge, Rubí TEA també ha organitzat activitats formatives i culturals i un conta-contes per explicar als infants què és l’autisme.

A més, el 2 d’abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, la façana del consistori es va tenyir de blau i es va decorar amb globus d’aquest color per expressar un missatge d’inclusió, tolerància i respecte en relació a aquest trastorn.