Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí signa el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges El document inclou 30 actuacions i 189 mesures que combaten la desigualtat d’oportunitats entre l’alumnat dels centres educatius catalans https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí signa el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges

El document inclou 30 actuacions i 189 mesures que combaten la desigualtat d’oportunitats entre l’alumnat dels centres educatius catalans

Tots els signants, al Parlament de Catalunya (foto: Oficina del Síndic de Greuges).
Tots els signants, al Parlament de Catalunya (foto: Oficina del Síndic de Greuges)

El Departament d’Educació i més d’un centenar d’ajuntaments i agents de la comunitat educativa, entre els quals hi ha el consistori de Rubí, han signat aquest dilluns el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó. El document inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes que el Departament d’Educació es compromet a implementar, en la mesura del possible, durant aquesta legislatura per tal d’acabar amb la desigualtat d’oportunitats entre l’alumnat.

Totes les propostes estan dirigides al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i tenen com a punt de partida un increment del pressupost en educació. Entre les mesures que preveu el pacte, destaca l’aprovació d’un nou decret d’admissió de l’alumnat per al pròxim curs, amb mesures concretes per combatre la segregació, com l’establiment d’una proporció màxima d’alumnat amb necessitats educatives específíques per escoles d’una mateixa zona, la limitació de l’escolarització de matrícula viva a centres d’alta complexitat o la creació d’una oficina virtual d’escolarització. A més, el document contempla la promoció de garanties de gratuïtat real per a l’alumnat socialment desafavorit i graduar el finançament públic dels centres en funció de la corresponsabilitat en l’escolarització equilibrada de l’alumnat.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha acudit a la signatura del Pacte contra la segregació escolar acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i de la Síndica de Greuges de la ciutat, Milagros Calleja. La primera edil rubinenca ha manifestat “la importància d’un acord que advoca per l’èxit educatiu, que marca un camí de treball a favor de la inclusió i contra la segregació. Aquest pacte ens permet vetllar pel present i futur de la nostra infància i joventut”.

El Síndic de Greuges perseguia un acord per consensuar aquest Pacte contra la segregació escolar des del 2017, amb la voluntat de promoure la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen al sistema educatiu. El document ha estat signat finalment pel Departament d’Educació, la majoria d’agents de la comunitat educativa, ajuntaments de més de 10.000 habitants i gran part dels grups polítics representats al Parlament.