Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí serà la seu del Campionat de Catalunya de Boxa La competició es desenvoluparà entre els mesos de novembre i desembre a les instal·lacions del Club Boxa Rubí https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-sera-la-seu-del-campionat-de-catalunya-de-boxa/@@images/image/preview

Rubí serà la seu del Campionat de Catalunya de Boxa

La competició es desenvoluparà entre els mesos de novembre i desembre a les instal·lacions del Club Boxa Rubí

El regidor d'Esports amb els organitzadors del campionat (foto: Localpres).
El regidor d'Esports amb els organitzadors del campionat (foto: Localpres)

Rubí acollirà entre els mesos de novembre i desembre el 88è Campionat de Catalunya de Boxa, organitzat per la Federació Catalana de Boxa i el Club Boxa Rubí amb el suport de l’Ajuntament. La competició reunirà al voltant de 250 participants de totes les categories de boxa olímpica, tant homes com dones.

El 88è Campionat de Catalunya de Boxa es disputarà a les instal·lacions del Club Boxa Rubí, situades al polígon de Cova Solera. Els dies 15, 22 i 29 de novembre, tindran lloc les fases classificatòries, i el 13 de desembre se celebraran les finals, sempre en horari de tarda. Es preveu que, en cadascuna de les jornades del campionat, tinguin lloc entre 20 i 30 combats, en funció del nombre d’inscrits.

El Club Boxa Rubí aportarà a la competició prop d’una desena de participants de diferents categories. Entre aquests boxejadors, hi haurà Víctor Vega, més conegut amb el sobrenom de “Látigo” Vega, qui ha estat proclamat tres vegades campió de Catalunya.

La història de la boxa a Rubí és força recent. Tot i que als anys 80 va haver-hi cert moviment al voltant d’aquest esport, no va ser fins fa cinc anys que aquesta disciplina es va consolidar amb la posada en marxa del Club Boxa Rubí. Actualment, una setantena de persones, d’edats compreses entre els 8 i els 66 anys, s’entrenen a les instal·lacions d’aquesta entitat. Bona part d’aquests esportistes són infants o joves amb problemes socials que han trobat en la pràctica de la boxa una manera de reconduir la seva conducta. “No només es tracta de guanyar medalles sinó de formar persones [...] La boxa no és només donar cops, també estem amb els nois”, ha destacat Joel Ruiz, president del Club Boxa Rubí, qui també ha recordat les recents campanyes de recollida d’aliments promogudes per l’entitat. Una tasca social que ha elogiat el regidor d’Esports, Josep Manel Castro: “Moltes vegades l’esport és competició [...], però la boxa amateur està orientada cada cop més a la formació”.

El 2011, Rubí ja es va estrenar com a seu de la competició catalana de boxa amateur, tot i que en aquella ocasió els combats van tenir lloc al pavelló de Can Rosés. El president de la Federació Catalana de Boxa, Juan Fuertes, ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament en l’organització d’aquest esdeveniment, així com l’esforç que suposa assolir-ne 88 edicions: “Són uns moments molt complicats, hi ha federacions catalanes a punt de desaparèixer. Per tant, ens hem de reinventar”.

Curs d’entrenadors
El Club Boxa Rubí impartirà a partir del 25 d’octubre un curs d’entrenadors concedit per la Federació Catalana de Boxa. Seran un total de sis classes de periodicitat setmanal, en horari de 9 h a 14 h, que combinaran els ensenyaments teòrics i pràctics. El preu del curs és de 250 euros.