Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí serà la seu d’un dels cursos d’entrenador Nivell 0 que organitza la Federació Catalana de Bàsquet És la primera vegada que la ciutat acull aquesta formació, organitzada conjuntament amb el CEB Sant Jordi i amb la col•laboració del consistori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí serà la seu d’un dels cursos d’entrenador Nivell 0 que organitza la Federació Catalana de Bàsquet

És la primera vegada que la ciutat acull aquesta formació, organitzada conjuntament amb el CEB Sant Jordi i amb la col•laboració del consistori

Juan López, acompanyat de Pascual Pérez i Ricard Checa, del CEB Sant Jordi, durant la presentació del curs .
Juan López, acompanyat de Pascual Pérez i Ricard Checa, del CEB Sant Jordi, durant la presentació del curs

La Federació Catalana de Bàsquet i el CEB Sant Jordi, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, organitzen per primera vegada a la ciutat el curs d’entrenador Nivell 0. Es tracta de la formació base que ha de realitzar qualsevol persona que vulgui convertir-se en entrenador o entrenadora de bàsquet. El curs s’impartirà a l’abril entre Barcelona i l’Institut L’Estatut de Rubí.

Durant la presentació del curs, el regidor d’Esports, Juan López, ha assegurat que “es tracta d’una bona oportunitat perquè els nois i noies de la ciutat comencin una formació esportiva i amb titulació reglada”. López també ha explicat que el fet que el curs s’organitzi amb la participació del CEB Sant Jordi és una manera de posar en valor la bona feina que està fent l’entitat fomentant la pràctica esportiva a Rubí”.

Per la seva banda, Ricard Checa, responsable esportiu del CEB Sant Jordi, ha explicat que “amb aquest tipus de propostes volem donar suport a les activitats extraescolars de bàsquet, fent que els nois i noies que fan d’entrenadors tinguin la titulació mínima per poder oferir un entrenament de qualitat”.

La formació es durà a terme els dies 8 de abril (de 9 a 14 h) a l’Escola Virolai de Barcelona, i els dies 10, 11, 12 i 13 d’abril (de 10 a 13.30 h i de 15 a 18.30 h) a l’INS L’Estatut de Rubí. Els exàmens es realitzaran el 18 d’abril (de 18 a 20 h) al mateix centre rubinenc.

El curs s’estructura en tres parts: una de presencial, que consta de 30 hores teòrico-pràctiques dividides en tres assignatures; una de no presencial de 19 hores de durada, a través de l’Aula Virtual d’Entrenadors (AVE); i una darrera de complementària, que inclou 4 tallers de 4 hores cadascun. Durant el curs es treballaran els fonaments bàsics del bàsquet: el domini de la pilota ─botar, passar i tirar─ i el posicionament, entre d’altres.

Segons un conveni entre la Federació Catalana de Bàsquet i el Departament d’Ensenyament, el fet d’aprovar aquest curs de Nivell 0 i aportar dos anys d’experiència professional (exercint d’entrenador) permeten obtenir tres crèdits del bloc específic de primer Nivell de Tècnic Esportiu de Bàsquet.

Inscripcions
Per a participar en aquesta formació cal inscriure’s a través d’Internet (www.basquetcatala.cat) o de forma presencial a la seu de la Federació Catalana de Bàsquet o a les representacions territorials. El preu del curs és de 190 euros (part presencial + part no presencial). El preu dels tallers de la part complementària és de 20 euros cadascun.

Per poder assistir a aquest curs de Nivell 0 cal tenir una edat mínima de 16 anys o bé tenir l’ESO aprovada el dia en què s’inicia el curs (en cas de no tenir els 16 anys, es pot realitzar el curs si es compleixen al llarg de l’any d’inscripció o si s’està cursant 4t d’ESO).