Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma al Dia Mundial sense Tabac difonent els efectes nocius que té fumar sobre la salut i el medi ambient El proper dimarts 31 de maig, personal d’infermeria dels CAP Mútua i Anton de Borja seran a la plaça del Doctor Pearson per donar a conèixer a la ciutadania les unitats de deshabituació tabàquica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma al Dia Mundial sense Tabac difonent els efectes nocius que té fumar sobre la salut i el medi ambient

El proper dimarts 31 de maig, personal d’infermeria dels CAP Mútua i Anton de Borja seran a la plaça del Doctor Pearson per donar a conèixer a la ciutadania les unitats de deshabituació tabàquica

Parada informativa en una commemoració anterior (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Parada informativa en una commemoració anterior (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí s’adhereix un any més al Dia Mundial sense Tabac, que es commemora el dimarts 31 de maig, amb un seguit d’activitats que busquen conscienciar la ciutadania sobre els efectes nocius de fumar i informar-la d’aquells recursos que té al seu abast per abandonar aquest hàbit. Les propostes compten amb la col·laboració dels centres d’atenció primària Mútua Rubí i Anton de Borja.

Dins de la commemoració, el programa Rubí al dia de Ràdio Rubí rebrà aquest dimecres Irina Fernández, Amparo Montoro i Joan Castelló, professionals del CAP Anton de Borja, que parlaran de les unitats de deshabituació tabàquica que estan a disposició dels rubinencs i rubinenques. La conversa es podrà seguir en directe, a partir de les 10 h, pel 99.7 de l’FM o per la web www.radiorubi.fm.

D’altra banda, el dimecres 31 de maig, de 10 a 14 h, el punt d’informació de la plaça del Doctor Pearson acollirà personal d’infermeria dels CAP Mútua Rubí i Anton de Borja que, a banda d’informar sobre els recursos per deixar de fumar que hi ha al territori, també mesurarà els nivells de monòxid de carboni de les persones que hi estiguin interessades, amb l’objectiu de detectar l’efecte que té el tabac en el seu cos.

Amb aquestes propostes, l’Ajuntament vol potenciar la deshabituació tabàquica, donant a conèixer a la població els recursos municipals i les eines que té a la seva disposició per deixar de fumar.

    

Una amenaça per al nostre medi ambient

Aquest 2022, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) dedica la seva campanya del Dia Mundial del Tabac a difondre els danys que el tabac produeix al medi ambient, sota el lema El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient. Tothom coneix com afecta a la nostra salut el consum de tabac i el seu fum, però hi ha poca consciència sobre les conseqüències que té sobre el planeta:

  • Amb una emissió anual de gasos d’efecte hivernacle de 84 megatones equivalents de diòxid de carboni, la indústria del tabac contribueix al canvi climàtic i redueix la resiliència climàtica malbaratant recursos i danyant els ecosistemes.
  • Al voltant de 3,5 milions d’hectàrees de terra es destrueixen per al cultiu de tabac cada any. El cultiu de tabac contribueix a la desforestació, especialment en el món en desenvolupament. La desforestació per a les plantacions de tabac provoca la degradació del sòl i els "rendiments deficients" o la deficient capacitat de la terra per suportar el creixement de qualsevol altre cultiu o vegetació.

Objectius de Desenvolupament sostenible