Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma al Dia mundial de lluita contra la sida amb activitats informatives i de sensibilització Aquest dimarts al matí, s’instal·larà un punt d’informació sobre el VIH a l’avinguda de Barcelona amb Pere Esmendia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma al Dia mundial de lluita contra la sida amb activitats informatives i de sensibilització

Aquest dimarts al matí, s’instal·larà un punt d’informació sobre el VIH a l’avinguda de Barcelona amb Pere Esmendia

Cartell del Dia mundial de la sida del Departament del Salut.
Cartell del Dia mundial de la sida del Departament del Salut

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí organitza diverses activitats amb motiu del Dia mundial de lluita contra la sida, que es commemora aquest dimarts 1 de desembre. Les diferents propostes tenen com a objectiu informar i sensibilitzar el conjunt de la població sobre la importància de la prevenció a l’hora de frenar la transmissió del VIH.

Aquest dimarts, entre les 11 i les 13.30 h, s’instal·larà un punt d’informació a la cantonada de l’avinguda de Barcelona amb el carrer Pere Esmendia, on es podrà trobar material de sensibilització sobre el VIH/sida proporcionat per diverses entitats. Coincidint amb la commemoració, també es distribuirà informació en edificis municipals i centres educatius de secundària.

A més, l’adhesió de Rubí a aquesta efemèride es farà visible en la col·locació de dos llaços vermells, símbol de la lluita contra la sida, a les façanes de l’Ajuntament i del Mercat Municipal.

D’altra banda, els dies 15 i 16 de desembre hi ha previst un taller de salut sexual, anticoncepció i prevenció del VIH/sida a l’Ateneu Municipal. Aquesta activitat s’adreça específicament a les dones nouvingudes que participen als grups d’alfabetització d’aquest equipament i anirà a càrrec del Centre d’Estudis per a la Prevenció de la Sida (CEPS).

També forma part de les activitats de prevenció de la sida organitzades per l’Ajuntament la representació, els passats 19 i 20 de novembre, de l’obra de teatre Que sí, vida!, a càrrec de l’ONG Teatracció. Un total de 597 alumnes de 4t d’ESO van assistir a aquesta activitat, que busca conscienciar els joves sobre el VIH però també prevenir les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats.

“Accelerant per posar la sida a zero”
El Dia mundial de lluita contra la sida se celebra cada 1 de desembre des de fa 28 anys, amb l’objectiu de sumar esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut elabora un comunicat per sensibilitzar la població i implicar-la en la lluita contra el VIH. Enguany aquest text compta amb l’adhesió de 140 entitats, que evidencien així el seu compromís de respecte i no discriminació cap a les persones que viuen amb el VIH/sida.

Sota el lema Accelerant per posar la sida a zero, es vol fer especial èmfasi en assolir l’objectiu 90-90-90: augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.