Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma al Dia Internacional de les Ciutats Educadores La ciutat referma el seu compromís com a municipi implicat en el desenvolupament dels seus veïns i veïnes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma al Dia Internacional de les Ciutats Educadores

La ciutat referma el seu compromís com a municipi implicat en el desenvolupament dels seus veïns i veïnes

La lectura ha tingut lloc aquest divendres a la sala de plens (Foto: Ajuntament/Localpres).
La lectura ha tingut lloc aquest divendres a la sala de plens (Foto: Ajuntament/Localpres)

Aquest dissabte 30 de novembre és el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, un concepte que implica que les poblacions han de ser part activa del progrés i creixement personal dels seus veïns i veïnes.

Rubí ha apostat per aquest model de ciutat on l’educació s’entén com una palanca de canvi i fa seu el lema d’aquesta jornada: ‘Escoltar la ciutat per transformar-la’. D’aquesta manera, Rubí assumeix l’escolta activa com a mecanisme per enfortir els vincles comunitaris.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha llegit aquest divendres el manifest de les Ciutats educadores 2019 davant d’una trentena d’alumnes de l’escola Montessori. Martínez  ha refermat el compromís de Rubí amb aquestes paraules: “Des de la institució que represento ens comprometem decididament a ‘Escoltar la ciutat per transformar-la’, amb l’objectiu d’obrir espais de construcció democràtica i participativa que incorporin totes les veus i que ens permetin crear una ciutat que no deixi ningú enrere”.