Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus A partir del 18 de maig, la ciutadania podrà visitar l’exposició d’una selecció d’eines de boter del segle XX https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus

A partir del 18 de maig, la ciutadania podrà visitar l’exposició d’una selecció d’eines de boter del segle XX

Les peces cedides pel Museu Etnogràfic Vallhonrat  (foto: Museu Vallhonrat).
Les peces cedides pel Museu Etnogràfic Vallhonrat (foto: Museu Vallhonrat)

El Museu Municipal Castell (MMUC) se suma al Dia Internacional dels Museus, que es commemora aquest dimecres 18 de maig, amb l'exposició d’una selecció d’eines de boter del segle XX, cedides temporalment per la família Masalias: una aixa de tustar, una barrina, un estovador, un galzador. A més, el Museu Etnogràfic Vallhonrat cedeix quatre peces de la seva col·lecció relacionades també amb el món del vi, que s’incorporen a la selecció del MMUC: una bota petita, una cantimplora, una gerra per mesurar el vi i un colador de loneta per filtrar les impureses del vi de la 1a meitat del s. XX. Les peces es podran veure entre el 18 i el 22 de maig al vestíbul del museu municipal.

Aquest any, la commemoració del Dia Internacional dels Museus arriba a la 45a edició i porta per lema “El poder dels Museus”. La celebració vol animar a explorar el potencial dels museus per a provocar un canvi positiu en les seves comunitats a través de tres eixos: el poder d'aconseguir la sostenibilitat -els museus són socis estratègics en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS)-, el poder de la innovació en la digitalització i l'accessibilitat –la innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i matisats- i el poder de la construcció de la comunitat a través de l'educació –a través de les seves col·leccions i programes, els museus enfilen un teixit social que és essencial en la construcció de la comunitat-.

Objectius de Desenvolupament sostenible