Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí se suma a la celebració del 30è aniversari del Consell Comarcal del Vallès Occidental Alcaldes i alcaldesses de la comarca, entre ells l’alcaldessa de Rubí, s’han trobat a la seu de l’ens a Terrassa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí se suma a la celebració del 30è aniversari del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Alcaldes i alcaldesses de la comarca, entre ells l’alcaldessa de Rubí, s’han trobat a la seu de l’ens a Terrassa

Els alcaldes i alcaldesses del Consell en un moment de la celebració (foto: CCVOC).
Els alcaldes i alcaldesses del Consell en un moment de la celebració (foto: CCVOC)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha assistit aquest dimarts a l’acte de celebració del 30è aniversari del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC). Alcaldes i alcaldesses de la comarca, consellers i conselleres de diferents mandats, treballadors i treballadores de la institució de diferents èpoques i representants d’entitats de la comarca s’han trobat a la seu del Consell a Terrassa. Amb l’acte s’ha volgut posar en valor la institució, agrair la dedicació a totes les persones que han format part de l’ens i la feina dels ajuntaments vallesans al llarg dels darrers 30 anys.

Estem contents de sumar-nos avui a la celebració de l’aniversari del Consell Comarcal, una entitat que continua servint per reivindicar el valor econòmic, social i cultural del territori que compartim”, ha dit l’alcaldessa.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha parlat sobre els inicis de l’ens, que es va crear com “una nova administració que servís com a punt de trobada i de referència de tots els ajuntaments de la comarca per tal de coordinar, consensuar, i treballar conjuntament per tot el territori sense fer diferències”. Aquesta, ha manifestat, és la força del Consell, que ha permès que durant aquests anys s’hagi convertit en un referent en programes socials, ha treballat al costat d’agents socials i econòmics  i ha permès crear nous instruments de gestió.

La benvinguda ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. L’acte ha comptat amb la intervenció del primer president del Consell Comarcal que resta en vida, Oriol Civil, qui va ser president de 1991 a 1995. També ha realitzat una intervenció la gerent del primer mandat del Consell, Isabel Rueda, que va ser al Consell de 1988 a 1991 i va treballar al costat del primer president, Antoni Farrés, en la posada en marxa de la institució. Posteriorment s’ha realitzat una tertúlia amb diferents exconsellers i exconselleres comarcals de diferents mandats.

30 anys d’història
L’aprovació de la Llei 6/1987 de l’Organització Comarcal de Catalunya va significar la creació del Vallès Occidental com una divisió territorial pròpia. L’organització per comarques va permetre modernitzar l’administració local i potenciar la capacitat de gestió dels municipis.

Al Vallès Occidental, el Consell Comarcal es va constituir el 9 de març de 1988 en un acte celebrat al Teatre Municipal de la Faràndula de Sabadell, per donar resposta a la necessitat d’organització comarcal i per continuar les tasques que havia iniciat la Mancomunitat Intermunicipal Sabadell - Terrassa. El 8 d’abril de 1988 es va celebrar el primer Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental.