Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola refermen la seva aposta estratègica pel CiT Els alcaldes dels tres municipis han mantingut la seva primera reunió aquest divendres a Sant Cugat, la ciutat que ostenta la presidència del consorci https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola refermen la seva aposta estratègica pel CiT

Els alcaldes dels tres municipis han mantingut la seva primera reunió aquest divendres a Sant Cugat, la ciutat que ostenta la presidència del consorci

Els alcaldes i els responsables de promoció econòmica dels tres municipis (foto: Localpres).
Els alcaldes i els responsables de promoció econòmica dels tres municipis (foto: Localpres)

Els alcaldes de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola s’han reunit aquest divendres per abordar les línies de futur del CiT (Catalonia Innovation Triangle), el consorci per a la promoció i el desenvolupament del territori que integren les tres poblacions. La trobada ha tingut lloc a Sant Cugat, la ciutat que ostenta actualment la presidència d’aquest ens, i era la primera que mantenien els tres ajuntaments des de les eleccions municipals del mes de maig.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha valorat molt positivament la reunió i ha recordat que els tres municipis tenen com a objectiu comú posar en valor les fortaleses del territori i impulsar-les des d’una estratègia compartida. La rubinenca també ha destacat que aquesta voluntat passa per sobre de la diversitat política dels tres municipis: “El CiT, des del seu inici i en el desenvolupament dels anys, ha estat per sobre de la diferència quant a colors polítics dels diferents territoris. En aquesta taula hem pogut compartir aquesta necessitat i aquesta conveniència de continuar sent una oportunitat per al territori”.

L’alcaldessa de Sant Cugat i presidenta actual del consorci, Mercè Conesa, ha refermat aquesta aposta per “continuar un treball conjunt des de les respectives àrees de promoció econòmica però també des d’altres aspectes que puguin fer que tinguem aquesta relació estreta de veïnatge, perquè al final els serveis que nosaltres podem prestar afecten els veïns i veïnes de les tres poblacions”.

De la seva banda, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha apuntat la necessitat de fer servir el CiT “per posar en valor determinades necessitats que tenim al territori de promoció de l’economia, de promoció dels nostres polígons, de buscar noves fórmules innovadores, de gestió de la nostra activitat econòmica, d’atracció d’inversions, etc”.

Propers objectius del consorci
El CiT té entre els seus reptes immediats la concreció d’un projecte d’especialització territorial (PECT) que li permeti beneficiar-se dels fons estructurals de la Unió Europea. Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola treballen des del 2013 en el marc de l’estratègia d’especialització intel·ligent definida per la Generalitat (RIS3 CAT) amb l’objectiu de fer una proposta que contribueixi a transformar econòmicament el territori sobre la base de la innovació i que impliqui tots els agents del que es coneix com a “quàdruple hèlix”, és a dir, l’administració, la universitat i els centres de coneixement, l’empresa i la societat civil.

Mentrestant, aquest divendres s’han posat sobre la taula exemples de bones pràctiques desenvolupats a cadascun dels municipis, com per exemple els avenços en mesures d’eficiència energètica i foment de les energies renovables que ha realitzat Rubí en el marc del projecte Rubí Brilla. 

Imatges relacionades

Aprofitant la reunió, Ana María Martínez ha signat al Llibre d'honor de l'Ajuntament de Sant Cugat (foto: Localpres)
Aprofitant la reunió, Ana María Martínez ha signat al Llibre d'honor de l'Ajuntament de Sant Cugat (foto: Localpres)