Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’alia amb Sant Cugat, Terrassa, l’UOC, l’UPC i la Cambra de Terrassa per impulsar la digitalització de l’economia Aquest dijous ha començat a caminar el Digital Impulse Hub que reuneix administració, empresa i món acadèmic amb l’objectiu d’impulsar i promoure la transformació digital https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’alia amb Sant Cugat, Terrassa, l’UOC, l’UPC i la Cambra de Terrassa per impulsar la digitalització de l’economia

Aquest dijous ha començat a caminar el Digital Impulse Hub que reuneix administració, empresa i món acadèmic amb l’objectiu d’impulsar i promoure la transformació digital

Rubí s’alia amb Sant Cugat, Terrassa, l’UOC, l’UPC i la Cambra de Terrassa per impulsar la digitalització de l’economia.

Els Ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Terrassa, La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) sota la coordinació de la Cambra de Comerç de Terrassa han posat en marxa aquest dijous el Digital Impulse Hub.

Es tracta d’una aliança entre el sector públic i privat per promoure la transformació digital de la indústria i el comerç, del sector públic, de les eines de formació, el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes. Aquest dijous ha tingut lloc la trobada institucional entre els membres fundadors que ha servit per unir criteris i fixar els següents passos en el desenvolupament d’aquest projecte.

El regidor de Serveis a l’Empresa, Rafel Güeto Ortiz, considera la formació d’aquest grup de treball com un “gran pas endavant”. Segons el responsable de l’àrea, “és important i ens agrada que sector públic, privat i acadèmic treballem junts per aconseguir objectius comuns. A més, la digitalització implica beneficis i millores tant per a la ciutadania com per a les empreses”.

La necessitat d’avançar en la transformació digital tant de la PIME com en el sector del comerç així com en la capacitació de les persones i en l’àmbit de l’administració pública marca la necessitat d’unir la quàdruple hèlix –empresa, recerca i educació, administració i ciutadania- per enfocar els esforços territorials ben alineats amb les prioritats del Digital Europe Programme, que marcarà les actuacions en el marc europeu de la digitalització durant el període 2021-2027.

Aglutinar, posant en comú i a disposició de les empreses i de la societat, els recursos de les entitats que participen en el hub que estiguin enfocats a impulsar la digitalització, és el substrat actual en què es fonamenta aquesta iniciativa per propiciar una participació coordinada en consorcis internacionals i aportar valor afegit al desenvolupament territorial i socioeconòmic en el camp de la digitalització a través de projectes europeus.