Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’afegeix a la declaració amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora per no deixar ‘ningú enrere’ L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i dos alumnes de l’Institut L’Estatut han llegit el text que promou l’Associació Internacional de Ciutats Educadores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’afegeix a la declaració amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora per no deixar ‘ningú enrere’

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i dos alumnes de l’Institut L’Estatut han llegit el text que promou l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

L’alcaldessa amb els dos alumnes que han llegit el manifest  (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa amb els dos alumnes que han llegit el manifest (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí se suma aquest dimarts a la commemoració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores. Coincidint amb aquesta efemèride, la ciutat s’ha afegit a la declaració La ciutat educadora no deixa ningú enrere que promou l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. El text, que s’ha llegit aquest matí a l’Institut L’Estatut, titlla les desigualtats socials d’obstacle per a l’accés al coneixement i a l’espai públic i descriu l’educació com el principal pilar des d’on construir una ciutat  inclusiva que lluiti contra la segregació i les desigualtats, de qualsevol mena. La declaració compromet els municipis de l’associació a buscar respostes innovadores a les desigualtats per permetre que els nens i nenes desenvolupin les seves competències personals i socials de manera plena i sense exclusions. “L’equitat és un ingredient bàsic de l’educació. El sistema ja preveu quel ningú quedi enrere, però hem de vetllar perquè amb les actituds, amb les accions, ningú quedi enrere. Si a un lloc l’equitat i la igualtat no ha de tenir cap mena de dubte és a l’educació”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Encara no ha acabat la lluita contra la discriminació: per molts és normal anar a l’institut i estar amb els amics, però encara hi ha molta gent que no se sent així i que se sent exclosa i diferent i la gent no fa res per ajudar-los. Aquesta no és una tasca només del professorat, també és una tasca de l’alumnat. No tots hem de ser amics, però tothom s’ha de sentir benvingut a l’aula”, ha explicat Sergio Palenzuela, un dels alumnes que han llegit la declaració.

Rubí es va adherir el 1992 a la Carta de Ciutats Educadores i al 2004 es va incorporar com a membre de ple dret a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

El Carnet Rubí 360, que vol acostar a tothom les propostes educatives i de lleure de la ciutat; la creació de la Taula per a l’Èxit Educatiu, que és un espai de participació i treball conjunt de la comunitat educativa per l’èxit educatiu i l’eradicació de la segregació escolar; la creació del Grup Motor en Coeducació, que té per objectiu impulsar canvis estructurals per avançar cap a una ciutat coeducadora i feminista i el suport a totes les aliances Magnet de la ciutat són algunes de les accions del govern municipal per promoure l’equitat educativa.

Les pantalles han vingut per quedar-se

Coincidint amb el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, l’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa una campanya amb el títol Les pantalles han vingut per quedar-se a través de la qual, el consistori ofereix recomanacions a les famílies sobre l’ús de les pantalles electròniques i les xarxes socials, especialment en els menors d’edat. La campanya sorgeix de la feina feta a la Comissió de Pantalles, del Pla d’Infància i Adolescència de Rubí i es va presentar recentment a la Taula d’Infància i Adolescència. A través de les xarxes socials municipals, el consistori farà difusió d’un decàleg de consells per vetllar per la salut i la privacitat dels i les menors.