Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’adhereix a les Jornades Europees de Patrimoni amb diverses activitats El Festival de Fotografia La Nuu, les propostes organitzades al voltant de la Fira de Sant Galderic i l’exposició dedicada a Maria Illa Gumà formen part de la programació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’adhereix a les Jornades Europees de Patrimoni amb diverses activitats

El Festival de Fotografia La Nuu, les propostes organitzades al voltant de la Fira de Sant Galderic i l’exposició dedicada a Maria Illa Gumà formen part de la programació

El festival La Nuu es pot gaudir durant l’octubre als carrers de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí).
El festival La Nuu es pot gaudir durant l’octubre als carrers de Rubí (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí se suma a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que es commemoren entre aquest divendres i el proper diumenge 13 d’octubre a diversos municipis de Catalunya.  El Festival de Fotografia La Nuu, les activitats organitzades en el marc de la 25ª Fira de Sant Galderic i l’exposició Fotografia de moda. Maria Illa Gumà. L’alta costura a Rubí s’inclouen a l’agenda en línia d’aquest esdeveniment, promogut pel Consell d’Europa i la Comissió Europea amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania.

Amb la seva adhesió a les Jornades Europees de Patrimoni, Rubí fa valer l’interès i la diversitat de la seva oferta cultural. Totes les activitats que s’inclouen a la programació són gratuïtes i destaquen per la seva forta vinculació amb la societat.

La Nuu és el festival de fotografia de Rubí, que des del 2015 acosta a la ciutadania els actuals corrents de la fotografia d’autor. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf rubinenc Carles Mercader, compta en aquesta cinquena edició amb la participació de tretze artistes internacionals que exposen les seves obres de manera descontextualitzada en espais públics de la ciutat. Aquesta mostra al carrer es complementa amb un programa d’activitats obert a tothom.

La Fira de Sant Galderic se celebra el 19 d’octubre però, prèviament, la ciutadania ja pot gaudir de la ruta gastronòmica De Tapes per la Fira i de l’exposició Colere. Cultura, Cultiu, que commemora els 25 anys de l’entitat. La mostra, que reflexiona sobre la relació entre pagesos, artesans i artistes, es pot visitar a El Celler fins al 27 d’octubre.

Pel que fa a l’exposició Fotografia de moda. Maria Illa Gumà. L’alta costura a Rubí, reuneix vestits i complements creats per aquesta modista rubinenca, fotografies de dissenyadors coetanis i objectes antics vinculats al món de la confecció. La mostra, que es pot visitar al Museu Municipal Castell (MMUC) fins al 15 de desembre, és fruit de la col·laboració entre aquest equipament i el Museu del Disseny de Barcelona i vol posar en valor la figura d’Illa Gumà, la modista de més categoria de la ciutat entre el 1940 i finals de la dècada dels seixanta.

L’agenda de les Jornades Europees de Patrimoni permet consultar aquestes i altres activitats, organitzades per centenars de municipis i entitats de tot Catalunya, organitzades temàticament i geogràficament.