Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb un ral·li eficient i la bicicletada del Mercat Els actes per commemorar els cent anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat també formen part d’aquesta iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb un ral·li eficient i la bicicletada del Mercat

Els actes per commemorar els cent anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat també formen part d’aquesta iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles

Cada any, centenars de rubinencs participen a la bicicletada organitzada pel Mercat Municipal (foto: Localpres)Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es tracta d’una iniciativa que promou hàbits de mobilitat mé.
Cada any, centenars de rubinencs participen a la bicicletada organitzada pel Mercat Municipal (foto: Localpres)Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es tracta d’una iniciativa que promou hàbits de mobilitat mé

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es tracta d’una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric; i que pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Rubí s’ha adherit a aquesta celebració amb l’organització d’una nova edició de la bicicletada del Mercat Municipal, el ral·li eficient que organitza Som Mobilitat i els actes commemoratius del centenari de l’arribada del ferrocarril a la ciutat, programats conjuntament per l’Ajuntament i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). “Es tracta de tres esdeveniments que tenen com a protagonistes modes de transport sostenibles, com són la bicicleta, el vehicle elèctric i el tren”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “És necessari conscienciar la ciutadania de la importància de desplaçar-nos amb vehicles que contaminin menys. I la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és un bon moment per a fer-ho”, ha assegurat. “Però també cal acompanyar aquesta conscienciació d’eines que permetin fer-ho possible”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que s’està treballant perquè Rubí disposi, a mitjans de 2019 o principis de 2020, d’un sistema de transport públic totalment gratuït i universal

Cent anys de tren a Rubí
Precisament aquest diumenge, el dia que arrenca la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, Rubí acollirà una gran festa ciutadana per celebrar que el 13 de setembre de 1918 es va inaugurar el servei de trens fins a Rubí. Això va permetre que la ciutat s’incorporés a una xarxa ferroviària que tenia el seu origen a Barcelona i que, poc a poc, es va anar estenent cap a les localitats del Vallès. 

L’acte central de la commemoració tindrà lloc a la plaça de la Nova Estació. A partir de les 18 h, grans i petits podran gaudir de diverses activitats: música i ball, un circuit de tren, animació amb personatges ferroviaris, un taller de construcció de trenets, un photocall d’època i l’espectacle Les Fotografiers, a càrrec de la companyia La Tal. A les 19 h, l’atenció es traslladarà a l’interior de l’estació, on s’inaugurarà l’exposició temporal Centenari de l’arribada del ferrocarril i es batejarà un tren amb el nom de Ciutat de Rubí. Després dels parlaments de l’alcaldessa, Ana María Martínez, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i del president d’FGC, Ricard Font, la festa es tancarà amb un concert de la popular big band La Locomotora Negra.

Un ral·li eficient
El dissabte 22 de setembre, Som Mobilitat impulsa el segon Ral·li d’eficiència energètica, on es posaran en valor aquells cotxes que hagin fet el recorregut marcat amb el menor consum energètic.

Els vehicles es concentraran a les 9.30 h a la Rambla del Ferrocarril de Rubí i sortiran a partir de les 10:30 h cap a Mataró, passant per Castellbisbal i Santa Perpètua de Mogoda. Hi poden participar els grups locals de Som Mobilitat, entre ells l’equip de Rubí Brilla del consistori, i les persones ─sòcies o no sòcies de la cooperativa─ que tinguin un vehicle elèctric en propietat, tots ells organitzats en equips d’un màxim de quatre persones.

L’equip guanyador serà el que hagi finalitzat el recorregut amb el menor consum de bateria i sense passar-se de temps (90 minuts) i s’emportarà 100 hores de mobilitat elèctrica gratuïta amb els vehicles de la cooperativa a distribuir entre els membres de l’equip. També es bonificaran els cotxes amb major nombre d’ocupants per premiar l’eficiència per ocupació.

20a edició de la Bicicletada del Mercat
La tradicional bicicletada popular que organitza el Mercat Municipal tancarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Rubí. L’acte tindrà lloc el diumenge 23 de setembre amb sortida a les 10.30 h des del carrer Cal Gerrer.

Els participants, fins a un màxim de 600, hauran de completar els 6 km de recorregut, que enllaçarà l’equipament comercial amb La Llana i l’Antiga Estació. Un cop arribats de nou al Mercat, podran gaudir d’una botifarrada i del lliurament de premis, entre ells al de la millor disfressa. A més, també se sortejaran vals de compra del mateix Mercat.

Les inscripcions ja estan obertes al preu d’un euro i s’han de formalitzar a la parada Herboristeria Majó fins al 22 de setembre o bé fins a una hora abans de la cursa.