Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindicarà els drets humans amb diverses activitats de sensibilització Entre el 12 i el 23 de desembre, l’Ajuntament promourà tallers, exposicions i xerrades que convidaran a reflexionar sobre la garantia dels drets bàsics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reivindicarà els drets humans amb diverses activitats de sensibilització

Entre el 12 i el 23 de desembre, l’Ajuntament promourà tallers, exposicions i xerrades que convidaran a reflexionar sobre la garantia dels drets bàsics

Les activitats es faran entre el 12 i el 23 de desembre.
Les activitats es faran entre el 12 i el 23 de desembre

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de diverses entitats, organitza entre el 12 i el 23 de desembre un nou cicle d’activitats commemoratives del Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre). La proposta busca sensibilitzar sobre les diverses causes generadores de pobresa i desigualtat, despertar la visió crítica de la ciutadania i oferir eines i alternatives socials més justes i sostenibles. “Amb aquest programa d’activitats volem transmetre als rubinencs i rubinenques la importància que totes les persones tinguin garantits els seus drets bàsics. Mostrarem la lluita de molta gent per aconseguir-ho i alertarem sobre com petites accions del nostre dia a dia poden estar vulnerant els drets d’altres persones”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

Les activitats arrencaran el 12 de desembre a les 18 h amb el taller La traçabilitat impossible, que tindrà lloc a l’Espai Jove Torre Bassas. Aquesta proposta de Setem Catalunya donarà a conèixer als participants la cadena de producció tèxtil i la vulneració de drets laborals que s’hi cometen, així com la problemàtica de les deslocalitzacions en aquesta indústria.

Entre el 12 i el 16 de desembre, també a l’Espai Jove Torre Bassas, es podrà visitar l’exposició Què hi ha darrere del teu mòbil? d’Enginyers sense Fronteres, una mostra que pretén sensibilitzar sobre les conseqüències socials i ambientals d’emprar determinats minerals per a la fabricació del nostres telèfons. El darrer dia de l’exposició, a les 19 h, es farà una xerrada divulgativa sobre aquest mateix tema.

A més, l’equipament juvenil acollirà el 13 de desembre a les 18.30 h un debat obert en commemoració dels 45 anys de moviment LGTBI.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler serà l’altre espai que participarà en aquesta commemoració. Entre el 12 i el 23 de desembre, s’hi podrà visitar l’exposició Tenim garantits els nostres drets?, organitzada amb la col·laboració de l’entitat Sonrisas de Bombay. La mostra fa un recorregut divulgatiu pels drets humans i dona a conèixer la tasca d’aquesta ONG en els àmbits de l’educació, la salut i el desenvolupament socioeconòmic. En el marc d’aquesta proposta, es farà una xerrada sobre drets humans el dia 15 a les 18 h.

El 13 de desembre a les 19 h, també a la Biblioteca Municipal, tindrà lloc una conferència sobre el dret a refugi promoguda pel Col·legi d’Advocats de Terrassa i amb la presència d’activistes de l’organització Proactiva Open Arms. La xerrada anirà seguida d’una actuació a càrrec de músics de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

En darrer terme, aquest mateix equipament acollirà el 17 de desembre a les 11 h l’activitat Contes pels drets, a càrrec de Perot Contacontes.