Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica el protagonisme de la infància coincidint amb la commemoració del Dia dels Drets dels Infants La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest divendres activitats lúdiques i la lectura d’una part de la Declaració dels Drets dels Infants a càrrec dels membres del Consell dels Infants de Rubí https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-reivindica-el-protagonisme-de-la-infancia-coincidint-amb-la-commemoracio-del-dia-dels-drets-dels-infants/@@images/image/preview

Rubí reivindica el protagonisme de la infància coincidint amb la commemoració del Dia dels Drets dels Infants

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest divendres activitats lúdiques i la lectura d’una part de la Declaració dels Drets dels Infants a càrrec dels membres del Consell dels Infants de Rubí
L’alcaldessa ha reivindicat el protagonisme de la infància (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha reivindicat el protagonisme de la infància (foto: Localpres)

La plaça del Doctor Guardiet ha estat l’escenari aquest divendres dels actes de celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, organitzats per l’Ajuntament i el Consell dels Infants amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Les Torres-Rubí 2000 i el supermercat Suma. Sota el lema Tenim dret a tenir drets, s’han programat diferents propostes que tenien per objectiu reivindicar la implicació dels infants en diversos àmbits de la ciutat, tot facilitant-los la participació en la presa de decisions importants.

La commemoració ha tingut com a moment central el discurs de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la lectura d’un extracte de la Declaració dels Drets dels Infants a càrrec de membres del Consell dels Infants i de les entitats de lleure de la ciutat. La màxima representant municipal ha recordat que “parlar dels drets dels infants és parlar de no discriminació, de família plural, d’escola i salut, de llibertat i oportunitats. És justícia. És parlar de present i de futur”, i ha apuntat la responsabilitat que tenen els adults en la protecció d’aquests drets: “Aprofitem jornades com les d’avui per renovar el nostre compromís amb els drets dels infants i reivindicar un paper més present i actiu dels infants a la nostra pràctica diària. Són els més petits els que necessiten d’una manera especial l’exercici rigorós de les nostres responsabilitats. Donem-los la paraula, perquè amb ella tindran visibilitat.  Donem-los les regnes de la ciutat, i ja veureu com aconseguim una convivència més amable”. Martínez també ha expressat la voluntat del seu govern d’impulsar durant aquest mandat el paper protagonista dels infants: “Treballarem en la línia de reconèixer Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància. I ho pensem fer des d’una perspectiva de treball en xarxa, on les entitats també tindran un protagonisme destacat”.

Després del parlament de l’alcaldessa, els nens i nenes del Consell dels Infants i de les entitats de lleure han pres la paraula per reclamar qüestions molt bàsiques però que encara manquen a molts infants al món, com ara el dret a no ser discriminats per raó de sexe, origen, edat, llengua, creença o discapacitat; el dret a participar i ser escoltats; el dret a tenir una família; el dret a anar al metge; o el dret a estar protegits de les guerres, entre d’altres.

La part lúdica de la celebració ha consistit en una batukada a càrrec d’Explosión Rítmica, l’animació del grup Ambäukatunàbia i una xocolatada. 

Imatges relacionades

Nombroses famílies han seguit l'acte (foto: Localpres)
Nombroses famílies han seguit l'acte (foto: Localpres)
Els infants han reclamat els seus drets (foto: Localpres)
Els infants han reclamat els seus drets (foto: Localpres)
La música ha anat a càrrec d'Embäukatonàbia (foto: Localpres)
La música ha anat a càrrec d'Embäukatonàbia (foto: Localpres)
La celebració ha començat amb una batukada (foto: Localpres)
La celebració ha començat amb una batukada (foto: Localpres)