Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recupera la tradició dels diorames del Calvari amb una exposició a l’Aula Cultural La mostra, organitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, es podrà visitar fins al 6 d’abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí recupera la tradició dels diorames del Calvari amb una exposició a l’Aula Cultural

La mostra, organitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, es podrà visitar fins al 6 d’abril

Un dels diorames exposats (foto: Localpres).
Un dels diorames exposats (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Carme García, ha inaugurat aquest diumenge 15 de març a l’Espai Expositiu Aula Cultural l’exposició Diorames del Calvari, organitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí. Després de 46 anys, Rubí recupera d’aquesta manera la tradició de representar les escenes de la Passió de Jesucrist coincidint amb la Setmana Santa.

La mostra, formada per una vintena de diorames, conté moltes de les figures emprades ara fa mig segle, restaurades pels propis pessebristes. Entre els moments representats, hi ha el Via Crucis, la crucifixió de Crist entre els dos lladres o la mort de Judes.

Les obres exposades han estat realitzades per tres membres de l’Associació de Pessebristes que enguany celebren 50 anys a l’entitat: el president Josep González, el director artístic Josep Comellas, i el tresorer Joan Comellas. Amb motiu d’aquest aniversari, tots tres han rebut aquest diumenge de mans de l’alcaldessa un regal institucional commemoratiu.

Una exposició molt visitada
La mostra de diorames del Calvari es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 6 d’abril, de dilluns a divendres de 17.30 h a 20.30 h, i els diumenges i festius de 13 h a 14 h i de 17.30 h a 20.30 h.

Els organitzadors confien que la proposta repeteixi l’èxit de la tradicional exposició de diorames de Nadal, que en la seva darrera edició va rebre 11.141 visitants en només 25 dies, convertint-se una vegada més en la mostra amb més assistents de la ciutat.

Imatges relacionades

L'exposició conté diverses escenes de la Passió (foto: Localpres)
L'exposició conté diverses escenes de la Passió (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha lliurat un reconeixement als pessebristes que han fet 50 anys a l'entitat (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha lliurat un reconeixement als pessebristes que han fet 50 anys a l'entitat (foto: Localpres)