Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recupera la normalitat després de l’episodi de neu d’aquest dimecres Les temperatures han baixat menys de l’esperat, cosa que ha impedit que glacés a les zones més humides https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-recupera-la-normalitat-despres-de-l2019episodi-de-neu-d2019aquest-dimecres/@@images/image/preview

Rubí recupera la normalitat després de l’episodi de neu d’aquest dimecres

Les temperatures han baixat menys de l’esperat, cosa que ha impedit que glacés a les zones més humides

S'ha escampat sal en la zones més afectades per la neu i amb més risc de gelades (foto: Antoni Badia).
S'ha escampat sal en la zones més afectades per la neu i amb més risc de gelades (foto: Antoni Badia)

La ciutat ha recuperat la normalitat després de la nevada que va afectar aquest dimecres bona part del país. La presència de vent durant la nit ha fet que les temperatures no baixessin tant com s’esperava inicialment i que, per tant, no es produïssin glaçades a les zones més humides de la ciutat.

Com a mesura de prevenció, els serveis municipals han escampat sal als punts més susceptibles de gelar tant a la nit com aquest dijous a primera hora. Una actuació que s’ha repetit en diverses ocasions des de l’anunci de la nevada i que encara s’està duent a terme.

L’episodi de mal temps s’ha tancat amb poques incidències a la ciutat. La neu va agafar sobretot a les urbanitzacions, molt especialment a Can Solà, motiu pel qual va ser en aquesta zona on es van centrar bona part de les actuacions dels serveis municipals amb l’objectiu de garantir la circulació dels vehicles.

Pel que fa al transport públic, es van veure afectades les línies que pujaven fins a les urbanitzacions però en poques hores es va restablir completament el servei.

Quant als centres educatius, la recomanació del Departament d’Ensenyament va ser des del primer moment l’obertura dels mateixos. Tot i això, algunes escoles i instituts, com a conseqüència de la seva ubicació propera a les zones més problemàtiques, van optar per oferir serveis mínims i recomanar a les famílies que no hi portessin els seus fills o que se’ls enduguessin. Va ser el cas de les escoles Joan Maragall i Rivo Rubeo, i de l’Institut JV Foix. 

Aquest dijous a les 11 h, s'ha desactivat el Pla de Protecció Civil per risc de nevades davant la millora de la situació meteorològica.