Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recull més de 120.000 càpsules de cafè durant el 2015 a les deixalleries municipals Aquest tipus de residus no es poden llençar ni al contenidor de la resta ni al dels envasos i s’han de tractar de forma específica https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-recull-mes-de-120-000-capsules-de-cafe-durant-el-2015-a-les-deixalleries-municipals/@@images/image/preview

Rubí recull més de 120.000 càpsules de cafè durant el 2015 a les deixalleries municipals

Aquest tipus de residus no es poden llençar ni al contenidor de la resta ni al dels envasos i s’han de tractar de forma específica
Les càpsules de cafè requereixen un tractament específic en el procés de reciclatge.
Les càpsules de cafè requereixen un tractament específic en el procés de reciclatge

El reciclatge de càpsules monodosi de cafè o infusions s’està consolidant a Rubí i a la resta del Vallès Occidental. Des de l’entrada en funcionament del sistema de reciclatge d’aquests residus, la seva recollida ha anat en augment. Durant el 2015, les diferents deixalleries municipals de la ciutat ─la de Cova Solera, la minideixalleria del Mercat Municipal i les deixalleries mòbils─ van rebre un total de 120.236 càpsules (40.033 de plàstic i 80.203 d’alumini), el que suposa uns 720 quilos de residus. Aquestes xifres signifiquen un increment del 31% en la recollida de càpsules d’alumini respecte l’any anterior i del 7% en el cas de les de plàstic.

Al conjunt de la comarca, l’any passat es va superar el milió i mig de càpsules recollides, aproximadament 1.640.000, el que representa prop de 9.900 quilos de residus i un augment global del 32% respecte l’any 2014.

Les càpsules de cafè s’han convertit en un residu habitual a moltes llars. Tant si són de plàstic com si són d’alumini necessiten un tractament especial i no es poden llençar ni al contenidor dels envasos ni al de la resta. Per poder reciclar-se cal que se separin correctament i es dipositin als contenidors habilitats a les deixalleries municipals i mòbils o bé es retornin als punts de recollida que hi ha a molts establiments de venda de cafè.

Separar bé les càpsules monodosi contribueix a disminuir la bossa de deixalles que llencem al contenidor de la resta i, per tant, disminueixen les tones que arriben al Centre de Tractament de Residus, baixant així el cost de tractament. Junt amb altres fraccions com les piles, els residus especials (radiografies, pintures, dissolvents, etc...), els mobles vells o els petits electrodomèstics, són residus que cal portar a la deixalleria i no es poden llençar als contenidors que hi ha al carrer.

El sistema de recollida a la comarca
Al Vallès Occidental, a banda de la de Rubí, hi ha 16 deixalleries municipals més que compten amb un sistema de reciclatge per a les càpsules monodosi de begudes com les de cafè o infusions implantat pel Consorci per a la Gestió de Residus.

El sistema de recollida es va posar en marxa a mitjans del mes de setembre de 2013 i està gestionat pel Consorci, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, gràcies a un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto. La recollida dels contenidors la porta a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO, que trasllada els residus en uns punts d’acumulació. Un cop allà, aquests embolcalls són gestionats per Nestlé, que es fa càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’han recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es poden reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.