Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recordarà el seu passat industrial en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni El Museu Municipal Castell, el Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu han organitzat per dissabte una passejada pel Rubí industrial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí recordarà el seu passat industrial en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

El Museu Municipal Castell, el Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu han organitzat per dissabte una passejada pel Rubí industrial

Vista del Vapor Nou amb el pont penjant en primer terme (foto: Josep Pallarols i Serra. Arxiu Municipal).
Vista del Vapor Nou amb el pont penjant en primer terme (foto: Josep Pallarols i Serra. Arxiu Municipal)

Rubí commemorarà les Jornades Europees de Patrimoni el proper dissabte 10 d’octubre amb una passejada guiada per diversos indrets significatius de la seva tradició industrial. El Museu Municipal Castell (MMUC) i les entitats Centre d’Estudis Rubinencs i Grup de Col·laboradors del Museu han programat un itinerari que passarà per l’antiga fàbrica Supersond, el Vapor Nou, Timbres, Pich Aguilera i l’Escardívol. La passejada s’iniciarà a les 10 h des de la cruïlla del carrer del Pont amb el carrer del Castell.

Les persones interessades a participar en aquesta activitat, que és gratuïta, han de reservar plaça trucant al telèfon 93 588 75 74 o enviant un correu electrònic a museu@ajrubi.cat.

Jornades Europees de Patrimoni
Cada tardor des del 1991, la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya s’encarrega de difondre totes aquelles activitats relacionades amb la divulgació del patrimoni a través de les Jornades Europees de Patrimoni. Es tracta d’una iniciativa que es duu a terme a escala internacional amb el suport del Consell d’Europa.

Aquest any, les activitats es faran els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre a diferents poblacions del territori català, i posaran l’accent en el descobriment i potenciació del patrimoni industrial. D’aquesta manera, es vol fer evident la seva importància per al patrimoni cultural de Catalunya.