Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recorda les víctimes de la rierada de 1962 amb una ofrena floral a la plaça del 25 de setembre L’acte institucional ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Pere Burés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí recorda les víctimes de la rierada de 1962 amb una ofrena floral a la plaça del 25 de setembre

L’acte institucional ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Pere Burés

Un moment de l’ofrena floral (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un moment de l’ofrena floral (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dissabte, fa cinquanta-nou anys de la rierada de 1962. Coincidint amb l’aniversari d’aquells fets, l’Ajuntament, partits polítics i diverses entitats de la ciutat han participat en una ofrena floral a la plaça del 25 de setembre que ha servit per recordar les prop de 600 persones que van perdre la vida.

L’acte ha arrencat amb la interpretació del ‘Cant dels ocells’ a càrrec Joaquim Alabau, professor de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha recordat “aquells esdeveniments des de la més absoluta solidaritat cap a les persones que van patir la tragèdia en primera persona, però alhora, amb la saviesa que proporciona l’experiència, coneixedors del dolor de tota una generació que ha perdurat fins al dia d’avui i que és bo que, com a mínim un cop l’any, el rememorem”. La màxima representant de la ciutat també ha recordat que els fets de 1962 són part de la identitat col·lectiva de la ciutat. “La rierada també ens va deixar l’herència d’una ciutat solidària, forta, unida, entregada, sàvia i resistent. Aquests són els valors intrínsecs a Rubí i la seva gent. Valors que encarneu una generació de rubinencs i rubinenques, fills i filles, néts i nétes de la rierada del 62. Sou un exemple a seguir i un símbol de superació. I especialment aquest barri que avui ens acull, el 25 de setembre, erigit a partir de la tragèdia, que va créixer a l’ombra de la catàstrofe i que avui esdevé un exemple per a tothom”, ha conclòs.

Tot seguit, partits polítics amb representació al Ple de l’Ajuntament de Rubí, associacions i entitats han fet la seva ofrena floral a la plaça que porta el nom del dia de la rierada. L’ofrena s’ha acompanyat de música en directe. Joaquim Alabau i Frederic Miralda de la Pere Burés han interpretat l’ “Aria de la suite en D” de Johann Sebastian Bach,  “La paix” de Georg Friedrich Händel, “Ave Verum Corpus” de Wolfgang Amadeus Mozart i “L’hivern” d’Antonio Vivaldi.

L’acte s’ha tancat amb “Amazing Grace” de John Newton mentre la ciutadania a pogut fer ofrenes a títol individual.