Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recorda la rierada de 1962 amb un homenatge a les víctimes a la placeta del Vint-i-cinc de setembre L’acte institucional, presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha girat al voltant d’una ofrena floral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recorda la rierada de 1962 amb un homenatge a les víctimes a la placeta del Vint-i-cinc de setembre

L’acte institucional, presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha girat al voltant d’una ofrena floral

La placeta del 25 de setembre ha estat l’escenari de l’acte institucionals per recordar la tragèdia de 1962  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La placeta del 25 de setembre ha estat l’escenari de l’acte institucionals per recordar la tragèdia de 1962 (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El 61è aniversari de la rierada ha aplegat veïns i veïnes, entitats i representants polítics a la placeta del Vint-i-cinc de setembre, on ha tingut lloc aquest dilluns l’acte de record a les víctimes del 25 de setembre de 1962.

L’acte ha arrencat amb l’ofrena floral en nom de l’Ajuntament de Rubí a càrrec de l’alcaldessa i tots els i les portaveus dels grups municipals del Ple. L’ofrena institucional ha precedit desenes d’ofrenes d’associacions, entitats i ciutadania a títol individual. Hi han participat els dos centres d’educació públics del barri, l’Escola 25 de setembre i l’Institut Torrent dels Alous, l’Associació de Veïns 25 de setembre, el CF Joventut 25 de setembre, el Síndic de Greuges de la ciutat, l'entitat Supporters 1968, el Centro Cultural Casa de Andalucía en Rubí, la Internacional Police Association, l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí, el CD Olímpic de Can Fatjó i el CEB Sant Jordi. El consistori també ha posat clavells a disposició de la ciutadania que a títol individual s'ha volgut sumar a l'homenatge.

L’ofrena s’ha acompanyat de diversos temes musicals a càrrec dels i les mestres de l’Escola Municipal de Música Pere Burés: Maria Lafuenete Terrado, Dàmaris Méndez Roca, Beatriz Vélez Vélez i Xavier Galí Gorina al violí; Olivia Basora Font i Anna Cera Serra a la viola; Alex Turu i Rafael Rusiñol Regi al violoncel i el director de l’escola de música, Eduard Sàez Palenciano, al piano.

El 25 de setembre de 1962 ens va canviar per sempre com a ciutat; per les vides perdudes, per les famílies trencades i per la part de Rubí que va quedar destrossada per l’aigua. Recordar la rierada també és recordar la solidaritat i la resiliència de la ciutat perquè d’aquells fets terribles, la ciutat també en va saber aprendre: Rubí es va aferrar a la solidaritat per superar la tragèdia”, ha dit l’alcaldessa.

Objectius de Desenvolupament sostenible